Üdv Hogyan főzek úgy lágytojást hohy ne repedjen szét? Hűtöből kivéve mikor beleteszem a meleg vizbe mindjárt elreped és egy része kifolyik a főző vizbe. Kössz
Figyelt kérdés
2017. aug. 28. 08:05
11/11 anonim válasza:
Fővés előtt a tojás tompa végére tűvel üss pici lyukat
Kicsi lábasban főzd.
Éppen annyi vízben, hogy rendesen ellepje a tojásokat.
És literenként 2 evőkanál konyhasót tégy a vízbe.
Ennek olyan nagy lesz az ozmózis nyomása, hogy még ha megrepedne is a hideg tojás, amikor beleteszed a fővő sós vízbe, nem fog kinyomakodni a tojás a héjból.
Én is szeretem a három perces tojást. És a hűtőből a zubogó vízbe teszem. Minden benne marad így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!