Milyen módon szoktatok szegfűgombát eltenni? Rengeteg van most, nem győzöm szedni.
Figyelt kérdés
2019. máj. 25. 11:58
1/3 anonim válasza:
Egy ötlet: dinsztelj hagymát, pirítsd le a gombával együtt, sózd, borsozd és amikor már kihűlt, tedd kisebb műanyag dobozokba (ami egy étkezésre elég, sokféle ételhez remek alapanyag így, gombás tojás, pörkölt, melegszendvics-alap), és tedd a fagyasztóba.
2/3 anonim válasza:
Én megdinsztelem kevés olajon. Nem fűszerezem. Amikor összeesett, kiveszem szűrőkanállal, ha sok a leve. Elterítem egy tálcán, és amikor kihűlt, zacskókban osztom el adagonként, és lefagyasztom.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőt!
Tetszik, és van mivel kísérletezni! :)
Ma én is fagyasztottam, de eddig csak sima, enyhén sós vízben főztem meg gyorsan.
Túl sok helyem nincs a fagyasztóban, lehet szárítani is kéne, de nálam sok a por, földúton lakom, ha nyitva van az ablak (egész nyáron) és elmegy egy kocsi, akkor már bent is minden tiszta por.
Utána meg túl magas a páratartalom, és attól félek, hogy a már száraz gomba megszívná magát, és bepenészedne.
Hátha jön még valaki, akinek van a szárítással tapasztalata.
2019. máj. 25. 18:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!