Hogyan tartósíthatnám a rengeteg tv-paprikát, almapaprikát, pritaminpaprikát?
A legegyszerűbb módszert keresem, és a lecsó kilőve...
Rengeteg termett a kertben, és a fagy előtt mindenképpen le kell szedjem.
Ajvárt lehet csinálni például, vagy ecetes almaparikát.
De az ilyen "nagyon sok van belőle, mit csináljak? SOS" kérdéseknél furcsamód sosem merül fel, hogy esetleg a kérdező elajándékozza azt, ami amúgy is rárohadna. Vagy ha ingyen nem is adják manapság, akkor legalább legalább jelképes áron eladni, és akkor hasznosul is. Ha kérdező tegyük fel kap egy jónak tűnő tartósítási módszert és elvégzi, akkor az abból keletkező nagy mennyiségű készterméket a jövőben nem fogja tudni elfogyasztani, mert a könyökén jön majd ki. Tehát mégis célszerű lenne eladni, vag elajándékozni egy részét. Egyéb esetben vagy rárohad, vagy lesz 70 üvegnyi készítménye, ami sosem fogy el... Gondolj bele.
NEm kész ételeket kell belöle eltenni, hanem pl lefagyasztani, vagy kimagozva töltött paprikának, vagy feldarabolva, ahogy különféle ételekbe szokta tenni a kérdezö. Ha felhasználáskor nem olvasztja ki, hanem fagyottan kezdi el sütni/fözni, akkor olyan, mintha friss paprikát használna.
Viszont az ilyen módon eltett paprikából legalább 20-30-féle tud készíteni, és ezért nem unják meg.
Emellett ha MOST túl sok, az nem azt jelenti, hogy nem tudnák idövel elfogyasztani, csak MOST nem akar a kérdezö naponta paprikával készült ételeket fözni.
Köszönöm 4-es, hogy elmagyaráztad a helyzetet.
Nem-nem fogom elajándékozni, mert nincs kinek, a szomszédomnak és a családnak is mindenkinek van paprikája.
Első évem a kertben, soha nem főztem még be, se nem tartósítottam semmyilen formában. És szeretném élvezni munkám gyümölcsét télen és tavasszal is, és ezért kértem ötleteket.
Ráadásul többet ér nekem a SAJÁT kertemben, vegyszermentesen termelt zöldség, minthogy pár forintért eladjam. Nonszensz...
A csalamádé eszembe se jutott, magam is csodálkozom :D Látszik, hogy nagyon tapasztalatlan vagyok. És a legjobb, hogy van káposzta is a kertben, répa is rengeteg, zöldparadicsom is akad, de patisszon is nőtt, így semmit sem kell szinte venni az elkészítéshez. Már csak időt kéne venni :D
A töltött paprikát is imádjuk, úgyhogy fagyasztani is fogok.
Még a darálás jutott eszembe a pirospaprikáról, biztos az is eltehető! Köszönöm az ötleteket! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!