Hogy tárolhatom a kertben termett rengeteg zöldpaprikát a téli paprikanélküli időszakra?
fagyasztva csak lecsónak, töltöttpaprikának jó. persze, hogy nem lesz olyan, mint a friss, de semmilyen módon nem lehet másképp tárolni.
megfőzve is ugyanez a helyzet, lecsó vagy töltöttpaprika.
nagyon régen - gyerekkoromban- tettek el szüleim nagy tv dobozba, egyenként újságba csomagolva kb 50-60 db húsos (fagymentes helyen a pincébe )zöldpaprikát, amiből ,bár ráncosak voltak, de még karácsonykor is ettünk hidegkajához, zsíroskenyérhez is.
de nem ilyenkor tették el, hanem a szezon végén, talán szeptemberben.
Évek óta karikára szelem, zacsiba rakom, és lefagyasztom. Még fagyott állapotban (asztal-sarkához verem) annyit török le belőle, amire éppen szükségem van. A többi megy vissza!
A lényeg, hogy minden ilyen módon elrakott zöldséget kizárólag forrásban levő kajába (vízbe), vagy már felmelegített zsírba/olajba tedd bele, még mielőtt kiengedne!!!! Ez esetben megmarad az eredileg roppanós állaga.
Évek óta rakom el a fagyóba, és ezzel a módszerrel használom: borsó, bab, karaláb, karfiol, tökfélék, karikára szelt répa-gyökér-zöldpaprika, petrezselyem, akármi!
Vagyis felhasználáskor ne várd meg míg felolvad!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!