Téli kovászos bevált receptje? Sok féle van olvastam a neten, de olyat szeretnék ami bevált már másnak.
Figyelt kérdés
2009. júl. 16. 08:39
1/3 anonim válasza:
Én egyszerüen,beteszem zacskóba,és lefagyasztom.Nálunk bevált!
2/3 anonim válasza:
Amikor kiolvasztod, akkor nem lesz löttyedt?
3/3 Bőle Sándor válasza:
Nekünk bevált a következő recept: 5 l.es üvegbe raktuk az ubit, sok fokhagymával, kaporral sóval, kenyérrel.Amikor már alaposan megsavanyodott, kiszedtük a léből az ubit, (mozgatással lejött róla a fehér poros üledék is) A levet leszűrtük (a tésztaszűrő kevés ! Egy ritka vászon a jobb) Az uborkát bele raktuk egy 4.3 l.es fémkupakos üvegbe, a léből egy kávéspohárba melegítve 1 csapott teáskanál Natrium benzoikumot és késhegynyi borként feloldva, bekeverjük a lébe és ráöntjük az ubira, hogy teljesen ellepje.Karácsonykor vettük elő, fenséges volt! Valamennyit veszít a savasságából, ezért inkább savanyúbbra kell érlelni. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZ !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!