Mit csináljak a búzadarával, hogy ne legyen teli apró bogarakkal?
Szia!
Van a közelében kamilla tea virágzat, vagy filter?
Csak mert nekem abban telepedtek meg ezek a kicsi barna bogarak, és minden másba is átmentek, pl: liszt, zs.morzsa...
Miután kidobtam a kamillavirágzatot, és átmostam mindent, csak úgy tüntek el a bogárkák...
Szia.
Ezek a kis bogarak a zsizsik névre hallgatnak, és minden lisztes dologba beköltöznek, a fűszerekbe, a teába, majdnem minden élelmiszerbe. kivétel a sós dolgok... Pl. vegeta...
Néha az élelmiszert "fertőzötten" visszük haza, tele petével, és otthon kikelés után nagyon gyorsan elszaporodnak.
Amikor kikeltek akkor pedig mindent megkajálnak, a szőnyeget is képesek megrágni... Kirágják magukat a műanyag zacskóból is.
Ne tarts otthon sokat semmiből se, inkább vedd meg akkor mikor szükség van rá... pl ne januárban vedd meg a 26zacskó tésztát egész évre, hanem fokozatosan... és ez majdnem mindenre igaz.
Annak a válaszolónak aki a kamillás teával bajlódott... valószínű az volt a fertőző góc, mert a gyártónál fertőződött zsizsikkel... De sajnos nem az a megoldás, hogy mostantól nem tartasz liszt mellett kamillát...
Láttam már bontatlan csiliport mozogni, mert tele volt zsizsikkel....
Tényleg az egyetlen megoldás, ha nem vásárolsz nagy mennyiséget... sajnos a darát nem tudom, hogy adják kisebb csomagolásban, mint egy kiló...
A kamillás első válaszoló vagyok :)
Nekem is volt régebben zsizsikem, természetesen ismerem azokat a kis gonosz ördögöket.
Sajnos nem egyszer fordult velem elő, hogy a kamilla teából jöttek elő ezek a "másfajta" barna bogarak, és utána fertőzték végig a többi cuccomat.
Mindegy, az utolsó válaszolónak abban teljesen igaza van, hogy kevesebbet, többször!
Kellemes bogárirtást! :)
Na,nekem is belemászott mindenbe.Egy éve jöttek elő a lisztből,múltkor a pirospaprikában találtam.
Mikor hazaviszem a fűszert,pár napra fagyasztóba teszem,majd lezárt befőttes üvegben tárolom.
(A műanyag átlátszó fűszertartót majdnem átrágták!)
Bármilyen magos dolgot amikor meg veszem egynapra be teszem a mélyhűtőbe és jól kifagyasztom utánna jól zázó dobozba vagy üvegbe teszem azota nincs semmi féle bogaram.
Füszerpaprikát, darát, mazsolát, diót, mandulát, kokuszreszeléket, babokat, borsot, lencsét sorolhatnám még.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!