Jó lecsoreceptet szeretnék téli elrakáshoz. Hallottam olyat, hogy valaki felkockázza a paprikát és külön a paradicsomot és lefagyassza. Télen csak előveszi és a hagymára dobja. Finom? Melyik a jobb? Elrakni üvegbe vagy fagyasztani frissen?
HA lefagyasztja (és nem lefagyassza - helyesírás!!), az sokkal jobb, ízben is, meg a vitaminok is megmaradnak benne.
A paprikát is, meg a paradicsomot is úgy kell elökészíteni, ahogy a lecsóhoz szoktad, és adagokban fagyasztani.
Amikor el akarod készíteni, a forró hagymás zsiradékba kell a fagyos paprika-paradocsomot tenni és úgy sütni tovább, így olyan lesz, mint nyáron. Ha elötte kiolvasztod öket, akkor gusztustalan löttyedt valamit kapsz.
Én is lefagyasztom a karikára szelt zöldpaprikát is, és a felkockázott paradicsomot is. (Vöröshagymát mindig frissen pucolom, azt nem fagyasztok!)
Nem szoktam összekavarni, külön-külön zacsiban fagyasztom, mikor mihez kell akár egyik, akár másik, akkor veszek ki belőlük. Ha éppen lecsót akarok, akkor az lesz belőlük.
Szinte mindenféle zöldségfélét fagyasztok télire (konyhakészen rakom a zacsiba őket), és úgy, ahogy az 1-es írja, rögtön, forrásban levő vízbe, levesbe, vagy felmelegített zsírba/olajba rakd bele még fagyott állapotban, ez esetben megmarad az eredeti íze, a roppanós állaga, és nem lesz lötye a zöldségféléd a kajában!
A magam részéről inkább az üvegeset szeretem, mert:
-a hűtőtárolás nem olcsó játék
-egy idő után (számomra) érezhető a "hűtő íz"
-egyszer kell az időt rászánni, utána pár perc alatt tálalható.
A hagymát teljesen készre sütöm, majd rámegy a paprika-paradicsom 2:1 arányban, és kb.a kész állapot 2/3-ánál üvegekbe rakom, lezárom,és szárazgőzbe kerül. Javaslom a hűtőtáskát erre a célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!