Az igaz, hogy ESŐBEN a nyárigumi jobb mint a téli?
Figyelt kérdés
2013. jan. 14. 19:24
1/8 anonim válasza:
Nyáron 30 fokban ,vagy télen 1 fokban ....
Mert nem mindegy.......
2013. jan. 14. 19:25
2/8 anonim válasza:
Ha az aszfalt hőmérséklete megfelelő, akkor esőben jobb a nyári gumi, mint a téli. A téli gumi mintázatát a hóban történő kapaszkodásra optimalizálták, ebből adódóan szélesek és (kezdetben) mélyek a mintázat árkai, kicsik a mintázatblokkok. A nyári gumiabroncs mintázata száraz és enyhén vizea aszfalthoz lett kitalálva, keskenyebb árkokkal, nagyobb mintázatblokkokkal. Ezek hatékonyan szorítják ki a vizet az autó alól, míg a téli gumi csak szanaszéjjel veri, ködfüggönyt csinál belőle, de nem képes biztosítani a megfelelő tapadást. Sőt, a kötött forgásirányú nyári abroncsok közt sok olyan van, amin jellegzetes "V" mintájú vízkiszorító árkok vannak. Ezek vizes aszfalton utolérhetetlenek.
Ha viszont hideg a levegő és az aszfalt - és ez télen elég sűrűn előfordul - nem sokat ér a nyári gumi. Ilyenkor a gumiabroncs anyaga megkeményedik, sprőddé válik, nem tud eléggé rugalmasan viselkedni és romlik a tapadása.
2013. jan. 14. 20:07
3/8 anonim válasza:
hőmérséklettől függ. A téli gumi keveréke kevésbé keményedik meg hidegben, a nyárinak meg melegben jobb a tapadása + bordázat jó a vízelvezetés miatt.
2013. jan. 14. 20:54
4/8 anonim válasza:
Esőben minden gumi xar!
Üdv!
Egy Motoros :)
2013. jan. 14. 20:55
5/8 anonim válasza:
#4: Azé' nem, a Durex egész jó mikor bent dugtok az eső miatt. :)
2013. jan. 14. 23:18
6/8 anonim válasza:
De kinn, az esőben Durexban is sz*r dugni. :-)
2013. jan. 14. 23:20
7/8 anonim válasza:
Hát, esőben dugjon kint akinek hat anyja van. :D
2013. jan. 14. 23:21
8/8 anonim válasza:
Mielőtt téli garnitúrát vettem, mindent elolvastam a neten. A téliek nem szeretik annyira a vizet, ez szinte minden márka téli gumijára vonatkozik. Végül levetettem a gyári nyári Michelin MXV 3A gumikat, téli Nokian-ra cseréltem. Előtte egy, a lakásomhoz közeli buszmegállóban tesztet végeztem; nedves úttesten forgalommentes vasárnap délután kanyarból kijövet kövérgázzal beengedtem a misleneket. Kicsit csúszott, de simán tartottam ! 4 nappal később a Nokian - próba azonos körülmények között a misiket igazolta ; a nokiannal jobban kisodródott. Ja, a téligumikat kb 2000 km-t használta az előző tulaj. Itt a válasz ...........
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!