A főzelékekben a rántást szerintetek lehet helyettesîteni valamivel?
"a sima liszt szórás miben rosszabb egy lightosabb rántásnál?"
Abban, hogy azzal csak "tiszta" zsíros (olajos) felületre szórva lehet sűríteni, a főzelékek többsége nem ilyen. Vizes dologra nem lehet rászórni, mert csomós lesz.
Ezért el kell keverni a tisztet előtte hideg vízzel, csomómentesre, (ezt lisztes kötésnek hívják) és úgy adagolni a sűrítendő ételbe. Ez ugyanaz mint a habarás, csak tejtermék nélkül.
Ettől még lehet beletenni bármilyen tejterméket is.
Keményítővel is ugyanígy lehet sűríteni, kevés hideg vízzel el kell keverni, és a kész fövésben lévő ételbe csugratni vékony sugárban, keverés közben.
11-es: Nagyon el vagy tévedve, a A lisztszórás nem az üres olajos edényre van kitalálva - az ugyanis tényleg azonos lenne a rántással, csak nem külön edényben -, hanem a megfött zöldségétel besürítésére. A zöldségfélékre lassan, egyenletesen, vékonyan kell szórni a lisztet és közbne folyamatosan kevergetni. Kis gyakorlattal bárki meg tudja csinálni úgy, hogy nem lesz csomós.
Csómók akkor lesznek, ha egyszerre rádobod a listet és/vagy nem kevergeted közben. Ha neked csomós, akkor gyakorold, de ne írj félrevezetö tanácsokat.
14-es, te vagy nagyon elveszve gyerekem, egyáltalán nem mondtam olyat, hogy csak olaj legyen a lábasban.
Azt mondtam, "tiszta" olajos (vagy bármilyen zsiradék) felületre lehet szórni.
Tehát bármit be lehet sűríteni staubolással, ha az nem vizes, hanem zsírjára van pirítva.
Pl ha egy zsenge cukorborsót vajon teljesen megpárolsz a zöldborsófőzelékhez, és elpárologtatod róla a levet, akkor lehet liszt szórással sűríteni.
De úgy, hogy bármilyen főzeléknövényt vízben vagy alaplében megfőzöl, és azt a fövésben lévő forró folyadékot akarod lisztszórással sűríteni... hát jó étvágyat hozzá, gusztustalan csomós lesz az egész.
Az okoskodásodnál már csak a dilettantizmusod az elszomorítóbb.
Mondtam már neked, elő kéne venni néhány szakkönyvet, mert komoly hiányosságaid vannak! Beurremaniét tudod miért találták fel? Ja, igen... biztos csak unatkoztak.
Élöször is elég bunkó töled a a "gyerekemezés", föleg, hoyg fogalmad sincs, mennyi idös vagyok. De általában ez a tílus jellemzö azokra, akiknek nincs komolyabb érve.
Másodszor szerintem legalább annyi szakácskönyvet olvastam életemben, mint te, inkább többet.
Harmadszor sok évtizeted tapasztalatot írtam le, és müködik.
Ebböl következöen inkább a te csak könyvböl szerzett infód a hibás, nem pedig az, amit rajtad kívül több mindenki is meg tud csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!