Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel tudom helyettesíteni a...

Mivel tudom helyettesíteni a fehér lisztet sutikben a zabpelyhen kívül?

Figyelt kérdés
2017. jún. 4. 15:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ch csökkentett liszttel
2017. jún. 4. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
pl zabliszt
2017. jún. 4. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=cG3cW6tBjZo


Mostanában divat tücsökből lisztet őrölni, nem viccelek nézd meg a videót.

2017. jún. 4. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Miért akarod helyettesíteni? Lisztérzékenység miatt? Nincs otthon liszt? Vagy valami más okból?
2017. jún. 4. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
Fehér liszt helyett van teljes kiörlésü és tönköly Buza liszt stb...
2017. jún. 4. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Dietazom és az miatt .Szeretnék valami újat is kipróbálni a zabpehelyhen kívül :)
2017. jún. 4. 15:59
 7/11 anonim ***** válasza:
rizsliszt
2017. jún. 4. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha nem lisztérzékenység (glutén allergia) a gond, akkor a búzaliszt helyett lehet rozslisztet használni. A lisztből azért lehet tésztát csinálni, mert a glutén mint "ragasztó" összetartja azt. Glutén a búzán kívül az árpában és a rozsban is van. A zabban nincs, ezért is volt morzsálódóbb a zabból készült sütid (mégse adjunk zab-sütit a lisztérzékenynek, mert a zab termesztés, feldolgozás közben általában keveredik búzával).

Én a helyedben nem azzal kísérleteznék, hogy a megszokott sütikben helyettesíteném a búzalisztet valami mással, hanem olyan sütiket is kipróbálnék, amiben egyáltalán nincs liszt.

2017. jún. 4. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Rengetegféle gluténes és gluténmentes gabonaliszttel, egyéb keményítődús liszttel, olajosmagliszttel, olajos maggal, extrém esetben semmivel vagy valami porral. Attól függ, milyen sütiről van szó. Kelthez glutén kell, de a legtöbbhöz keményítő szükséges ahhoz, hogy jó legyen, bár ez ízlés dolga. A nagyon tojásos piskóta még viszonylag elmegy gabona nélkül, de közel sem lesz olyan jó, úgyhogy én még ketogén diétában is gluténmentes gabonát használok hozzá, ha nem is nagy mennyiségben. Más diétában eszembe se jutna problémázni a gluténmentes gabonákon, de nem is azokon élnék.

A totálisan mindenféle lisztmentes sütik (pl. tojás-mascarpone, tojás-kakaó) nekem nem annyira jönnek be (jó, az első poénos, de nem "igazi" süti).


A nyersvegán nemsütik is finomak, nekem hozzák a sütifeelinget, csak töményebbek és általában jobbak. Plusz rém cukrosak a gyümölcs miatt.

2017. jún. 4. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja, a fehérjeport kihagytam, az is egy opció.
2017. jún. 4. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!