Mivel tudom helyettesíteni a fehér lisztet sutikben a zabpelyhen kívül?
https://www.youtube.com/watch?v=cG3cW6tBjZo
Mostanában divat tücsökből lisztet őrölni, nem viccelek nézd meg a videót.
Ha nem lisztérzékenység (glutén allergia) a gond, akkor a búzaliszt helyett lehet rozslisztet használni. A lisztből azért lehet tésztát csinálni, mert a glutén mint "ragasztó" összetartja azt. Glutén a búzán kívül az árpában és a rozsban is van. A zabban nincs, ezért is volt morzsálódóbb a zabból készült sütid (mégse adjunk zab-sütit a lisztérzékenynek, mert a zab termesztés, feldolgozás közben általában keveredik búzával).
Én a helyedben nem azzal kísérleteznék, hogy a megszokott sütikben helyettesíteném a búzalisztet valami mással, hanem olyan sütiket is kipróbálnék, amiben egyáltalán nincs liszt.
Rengetegféle gluténes és gluténmentes gabonaliszttel, egyéb keményítődús liszttel, olajosmagliszttel, olajos maggal, extrém esetben semmivel vagy valami porral. Attól függ, milyen sütiről van szó. Kelthez glutén kell, de a legtöbbhöz keményítő szükséges ahhoz, hogy jó legyen, bár ez ízlés dolga. A nagyon tojásos piskóta még viszonylag elmegy gabona nélkül, de közel sem lesz olyan jó, úgyhogy én még ketogén diétában is gluténmentes gabonát használok hozzá, ha nem is nagy mennyiségben. Más diétában eszembe se jutna problémázni a gluténmentes gabonákon, de nem is azokon élnék.
A totálisan mindenféle lisztmentes sütik (pl. tojás-mascarpone, tojás-kakaó) nekem nem annyira jönnek be (jó, az első poénos, de nem "igazi" süti).
A nyersvegán nemsütik is finomak, nekem hozzák a sütifeelinget, csak töményebbek és általában jobbak. Plusz rém cukrosak a gyümölcs miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!