A sárgaborsót hűtőben kellene beáztatni éjszakára?
Figyelt kérdés
Kicsit büdös másnap este szobahőmérsékleten. Persze lehet mindegy neki, de nálam van hogy 2 napot ázik. Akkor inább hűtőben tartom. Ti hogy csináljátok?2019. márc. 24. 21:12
1/10 anonim válasza:
Felesleges 2 napig áztatni. Ha este vízbe rakod es reggel leöntöd róla, főzheted is. 2 nap alatt a víz megposhad rajta. Akkor us, ha hűtőben van. Max ha napi 2x cseréled a vizet, akkor nem ledz szaga, de így sem értem a 2 napos áztatást.
2/10 anonim válasza:
Hűtőbe rakom, de fölösleges a 2 nap áztatás. Egy fél nap bőven elég. Sokszor reggel megmosom, beáztatom és este amikor hazaérek megfőzöm.
3/10 anonim válasza:
Elözö este àztatom be, reggel leontom ròla a vizet, es estig, mig haza nem érek es meg nem fözöm màsik vizet ontok ra. De en a babbal is igy szoktam csinàlni..
4/10 anonim válasza:
Este beáztatom, valamikor napközben megfőzöm. De volt már olyan, hogy csak következő nap jutottam hozzá (bár az lencse volt). Kicsit kicsírázott, más baja nem lett. Nem hűtöm. A sárgaborsónak nyersen, beáztatva tényleg kicsit fura szaga van, és ehhez nem kell két nap. A zacskóján meg azt írták, hogy lehet az áztatóvízben főzni, ezért én így szoktam tenni.
5/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem szükséges beáztatni, csak alaposan megmosom, kb egy óra alatt megfő így is.
6/10 anonim válasza:
Életemben nem áztattam még be semilyen hüvelyest, egyrészt felesleges, másrészt mikrotápanyagokat áztatnák ki.
Lencse és a sárgaborsó is kb 20 perc alatt szétfő (indukciós főzőlapom van, de gázon is max 35-40 perc), bab kb 1 óra-1,5, ha nagyobb fajta. Áztatás max 5-10%-kal csökkenti a főzési időt.
Erre az áztatásra akkor volt szükség, amikor több éves hüvelyeseket használtak az emberek, mivel évekig tárolták. Manapság max fél éves szárazáru van a boltokban.
Amúgy meg bármit és bármilyen körülmények közt 2 napig áztatsz, pláne magas fehérje-és keményítőtartalmú hüvelyeseket, abban tömegesen fognak a baktériumok elszaporodni, akár még bezeg is lehetsz tőle
9/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok még tapasztalt, de különösen tetszett, hogy véletlen 2 napig hagytam mert nem volt időm megfőzni, és szinte már úgy puha volt. Ezért 20 perc alatt azonnal megfőtt és óriási idő spórolás volt a többi teendő mellett. Viszont észrevettem,hogy kicsit büdös, ezért alaposan lemostam és új vízbe főztem. Amivel azt érzem ízt is vesztett. Plusz nekem is eszembe jutottak az elszaporodó bsktériumok és kioldódó tápanyagok. Az egészséges tulajdonsága miatt enném, úgyhogy akkor jobban beosztom az időm, de kevesebbet fogom áztatni, normál időt főzni. Maximum ha előre tudom, hogy 2 nap múlva jutok oda, akkor cserélem alatta a bizet és mindvégig hűtőben lesz.
2019. márc. 25. 08:39
10/10 anonim válasza:
Hát nem tudom, én elég sűrűn főzök sárgaborsót és lencsét, de soha életemben nem áztattam be egyiket sem. Elég gyorsan elkészülnek, nem kell őket órákig főzni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!