Mennyi ideig kell beáztatni a sárgaborsót?
én este beáztatom, reggel megfőzöm. de olvastam már, hogy van , aki nem áztatja. nekem arra nem lenne időm, hogy kivárjam míg megfő:)
így egy óra múlva botmixerezem.
lehet, hogy pár óra is elég neki, de nekem így kényelmes.
és arra vigyázz, hogy állandóan leszedd a vastag habot, mert ha kifut csúnya tud lenni a tűzhely.
fedőt nem szabad rá tenni.
Köszönöm.
Én azt hallottam, hogy nem csak azért kell beáztatni, hogy hamarabb megfőjön, hanem azért is, mert hogy a sárgaborsóban van olyan 'méreganyag' ami nem úgy mérgező, de nem tesz jót az emberi szervezetnek, és hogy ezeket kell kiáztatni (amellett hogy hamarabb megfőjön)
De köszönöm a válaszokat, már majd nem 2 órája ázik. Ebből holnap lesz kaja, M végülis mást főzök akkor.
Köszönöm!
Köszönöm.
Én azt hallottam, hogy nem csak azért kell beáztatni, hogy hamarabb megfőjön, hanem azért is, mert hogy a sárgaborsóban van olyan 'méreganyag' ami nem úgy mérgező, de nem tesz jót az emberi szervezetnek, és hogy ezeket kell kiáztatni (amellett hogy hamarabb megfőjön)
De köszönöm a válaszokat, már majd nem 2 órája ázik. Ebből holnap lesz kaja, Ma végülis mást főzök akkor.
Köszönöm!
Így igaz, ahogy az előző hozzászóló is mondja, - bár meg kell hagyni- hogy a babfélékben, főként a lóbabban például magas a vicin és konvicin tartalom.
Mediterrán országokban fellelhető egy örökletes enzimhiány, amely favizmus néven lett ismert. Az ilyen rendellenességben szenvedőknél a lóbab fogyasztása - illetve pollenjének belégzése - súlyos rohamokat idézhet elő, a glükózháztartás egyik kulcsfontosságú fehérje hiánya miatt.
A puffadás elkerülésére érdekében javallott a hüvelyesek áztató vizébe szódabikarbónát rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!