Sárgaborsófőzelékhez hol lehet venni sárgaborsót? Létezik konzerves is? Elég mondjuk fakanállal összetörni? Én úgyis jobban szeretem kicsit darabosan.
Manapság már mindent lehet kapni=)
Én viszont javaslom,hogy inkább vegyél száras sárgaborsót,amit szintén mindenhol lehet kapni, vagy zacskóban ,vagy kimérni kell. Elég olcsó szokott lenni egyébként.
Főzés előtt egy éjszakát hagyni kell vízben állni, csak utána elkészíteni=)
"vegyél száras sárgaborsót"
Az meg milyen? Én úgy tudom a sárgaborsó szárított héj nélküli fél borsókból áll.Van olyan ami sárga és van ami zöld.
Száraz, zacskós: olcsó és jó. :)
Egy-két lével mosd le, aztán abba tedd fel főni, amiben áztattad, nekem leglább is nagyanyám így tanította. Nehogy kuktába főzd, sárgaborsót nem szabad!
a közértekben a zöldségek, gyümölcsök mellett van zacskóban, olyan 220 ft körül.
többször át kell öblítened hideg vízzel, majd áztasd be pár órára. a legjobb, ha a főzési nap előtti napon áztatod be sima vízbe.
a főzés előtt újra öblítsd át. ennek ellenére habos lesz majd a főzővize, de ettől ne ijedj meg.
a borsó magától szétfő, de ha alaposan beáztattad, nem kell olyan sokáig főzni, és akkor a szemek is képesek megőrizni vmenyire a formájukat.
az sem árt neki, ha a borsó mellé egy szál sárgarépát is hozzáfőzöl, de azt nem muszáj :)
szia!ahogy a többiek írták, csak még annyit, hogy fedőt se
tegyél rá, mert állandóan képződik a kemény hab,és , ha kifut nagyon sok bosszúságot okoz. folyamatosan le kell szedni. én egy vékony fokhagymás rántással szoktam befejezni.
nagyon finom a tálaláskor tetejére szórt ropogós sült hagyma.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!