Ha babot, lencsét, sárgaborsót áztatok, akkor mit csináljak azzal a lével, amiben ázott? Kiöntsem vagy adjam az ételhez?
Figyelt kérdés
2010. júl. 19. 15:12
1/4 anonim válasza:
Egyet forralsz rajta aztán leöntöd, s friss, forró vízzel pótolod. Így nem lesz puki.
2/4 anonim válasza:
ki kell önteni, de a sárgaborsót és a lencsét teljesen felesleges áztatni, elég rendszeresen főzöm őket, de fél óránál több egyiknek sem kell
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
Én úgy szoktam csinálni pl. a sárgaborsófőzeléket, hogy szétfőzöm teljesen, nem pedig összeturmixolom a végén, és ha nem áztatom, akkor szétfő ugyan, de maradnak benne kemény darabok is. Biztos én csinálok valamit rosszul, de ha beáztatom, akkor ez nincs, hanem szépen megfő.
Csak azt nem tudtam, hogy mit csináljak a levükkel, mert arra gondoltam, hogy mi van, ha kiázik valami vitamin vagy ilyesmi, én meg kiöntöm :-) Akkor ezek szerint csak az ázik ki, amitől lesz majd a puki? :-)))
2010. júl. 19. 15:28
4/4 anonim válasza:
Érdekes, nekem nagyanyám mindig azt mondta, hogy jól jól mossam meg, utána áztassam és abban a vízben főzzem, hogy íze is legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!