Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell a római tálat...

Miért kell a római tálat beáztatni használat előtt?

Figyelt kérdés
római, római tál, tál,

2016. febr. 29. 09:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ÍHogy vizet vegyen fel, mert az ételek sütőben való párolására van kitalálva. A víz a cserép pórusaiból gőzt képezve távozik, ami megpuhítja, megpárolja az ételt. Használat után nem egyszerű kiszárítani.
2016. febr. 29. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Így, ahogy írták előttem is. A beszívott víz kipárolgása adja a benne sült étel nedvességét, és bezárja az aromákat az ételbe.

A belül mázas edények már nem az igaziak, ez a vizes funkció ugyanis a máz miatt nem működik.

A mázasak sima sütőtálként működnek.

2016. febr. 29. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 acelsziv ***** válasza:
100%
Plusz ha nem áztatod be akkor széjjel megy a sütőben.
2016. febr. 29. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

utána néztem és a rettentő bonyolult a használata, de úgy tűnik megéri.


Sőt, mivel nem egy drága dolog az se nagy baj, ha egyszer-kétszer elbúsom.

2016. febr. 29. 15:13
 5/9 acelsziv ***** válasza:
100%
Bonyolult? Ázik fél órát, bele a cucc és mehet a sütőbe. Csak ne előmelegített legyen. Mi ebben a bonyolult?
2016. febr. 29. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem bonyolult. Ahogy acélszív írta csak beáztatod, aztán beledobálsz mindent, és lassan sütöd. Elmosás után viszont hagyd sokáig szabad levegőn, hogy rendesen kiszáradhasson, különben bepenészedik.
2016. febr. 29. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

kinek a szendvics gasztronómia

annak a római tál technológia


avagy

Aki semmihez sem ért annak minden bonyolult.


majd a tapasztalat és a kudarc meghozza a tudást.

2016. febr. 29. 18:06
 8/9 acelsziv ***** válasza:
100%
Mosogatószerrel nem szabad mosogatni, mert beszívja azt is. Csak forró vízzel
2016. febr. 29. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

elég sok szabály van a használatára.


Mert porózus, mert nem úgy hőálló, mert rideg és könnyen törik. Ez már konyhaművészet! Vagyis alkímia

2016. febr. 29. 23:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!