Hölgyeim, segítsenek! Hogy kell római tálban csülköt sütni?
Még életemben nem csináltam ilyet, párom szülinapjára lenne.
Van 2 db hátsó csülök, meg 0,5 kg malachús.
Lehet egyszerre sütni? Hány fokos legyen a sütő? Köszi előre is.
Egyszerű nők, akik nem "hölgyek", segíthetnek? Esetleg mezei férfiak?
Ha nem, akkor a válaszom további részét NE olvasd el!
Szóval én a csülköt tovább sütném, tehát egyszerre biztos nem kezdeném el sütni őket, de valszeg nem okozna lelki traumát később bedobni a malachúst a csülök mellé.
És 180 foknál nem kell melegebbnek lennie a sütőnek egyikhez sem.
két dolog
1: a Római tálat be kell áztatni vízbe min 1 órára különben szétmegy a sütőben.
2: csak hideg sütőbe tedd be ugyanezen okból.
Ha nem akarsz ilyen melegben órákat állni-várni-ücsörögni a konyhában:
1. áztasd be tálat kb. egy jó óráig lepje el teljesen a hidegvíz
2. az alatt (én) feltenném a csülköt főni egy fazékban, ha van kukta, akkor abban kb. egy 20 percet főzném
3. a félig főtt csülköt egyik oldalán végighasítva, a csontot kiemeled belőle, majd alaposan kívül-belül besózod!
4. belerakod a római tálba pofával felfelé, én körbe szoktam rakni vastag hasábra szelt burgonyával, szórd meg szemes borssal + egyéb fűszerekkel, ami ízlésetek szerint szokott.
5. amikor a csülök és a krumpli már teljesen puha és pirítani kezded, szálára vágott vöröshagymát forgass meg lisztben, majd szórd a csülök tetejére. Piros-ropogósra süsd.
5-ös vagyok!
Ja, ha így előfőzöd a csülköt, akkor a római tálban már egyszerre belerakhatod azt a fél kilós kis malachusit is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!