A sárgaborsót le kell áztatni?
Figyelt kérdés
A sárgaborsót,babot(száraz),lencsét le kell e áztatni főzés elődt?És ha igen akkor miért?Sporolás szempontjából vagy jobb lessz az ize?Le is kell szürni vagy azzal a lével amiben ázott föhet?2014. aug. 13. 07:59
1/5 anonim válasza:
Áztatni azért kell, mert úgy hamarabb megfő. Én szódabikarbónás meleg vízbe szoktam áztatni még előző nap este, éjjel ázik, puhul, másnap leöntöm a levét és úgy főzöm új vízben. (A szódabikarbóna azért van benne, mert akkor nem fog annyira puffasztani.) 24n
2/5 anonim válasza:
Persze.
Én ha pl káposztát töltök még a rizset is beáztatom egy éjszakára, így nem marad olyan hely a káposztába, ahol pl a tetején nem fő át teljesen a rizs
3/5 anonim válasza:
Kaptál két helytelen választ! Nem, nem kell beáztatni a sárgaborsót, sem a lencsét. Nagyon gyors a fővési idejük. Amit megtehetsz, az az, hogy átválogatod, mert sokszor van benne kavics. Le kell öbliteni, és kész. A sárgaborsó kicsit habzik, de ne törődj vele.
4/5 anonim válasza:
Lencsét szoktuk áztatni, sárgaborsót viszont nem. Sokkal jobb úgy, hogy nem szívja meg magát, lesz egy kemény, laktató karaktere a főzeléknek, nem ilyen leveses cucc.
5/5 anonim válasza:
Igen, a sargaborso nagyon hamar megfő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!