Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha desztillált vízben áztatnám...

Ha desztillált vízben áztatnám a sárgaborsót, hamarabb megpuhulna?

Figyelt kérdés
2014. dec. 9. 16:21
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Nem, a desztillált víz nem iható, igy főzésre sem lehet használni.
2014. dec. 9. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Inni amiatt nem iható, mert gyorsabban és hatékonyabban diffundál sejtekbe, mint az izoozmotikus és egyéb iontartalmú folyadékok. Evvel az analógiával feltételezem, hogy egy növényi magba is nagyobb hatékonysággal jut be, ami pedig a lényege az áztatásnak. Az utólagos ionpótlás, meg sima sózással pótolható.

Ez érdekelne.

2014. dec. 9. 16:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Arra gondolsz, hogy elegendő volna hajnali kettőkor beáztatni? Én biztos nem kelnék fel emiatt ily korai órán, inkább beáztatom előző este valami normális időpontban.
2014. dec. 9. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!