A gombát párolva tegyem bele?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
hát, én ezt úgy tudnám elképzelni, hogy csinálnék egy sűrűbb ress gombapörköltöt (negyedekre vágott gombával), azt tenném rá a főtt, karikára vágott krumplira, és így sütném össze (tkp. csak összeforrósítod az egészet, nem akkor fogod puhítva párolni).
sztem finom lehet :) tejföllel is, sajttal is, paradicsommal is, nyami :))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
első voltam: hát, a püré sztem nem jó, mert ázott bébipapi lesz belőle.
ha kisszemű újburgonyád van, akár egészben is összeforgathatnád serpenyőben gombával.
kicsi koromban gyakran csináltam krumplitortát burgonyapüréből, a rakott krumpliéhoz hasonló szerkezettel: kivajazott jénaiba beletettem kicsit szárazabb pürét, rá karikára vágott főtt tojás, párolt zöldborsó, virslikarika / gépsonka, paradicsompaprika kis kockákra vágva, reszelt sajt, tejföl, majd az egész elölről, végül sajt a tetejére.
lágy, krémes íze van, nagyon finom, kisgyerekek is szeretik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia!
Akkor még ez jutott eszembe, én ezt köretnek szoktam, de tejföllel meglocsolva, sütőben megsütve nagyon fini főétel lesz belőle, sztm kb az amit szeretnél (kivéve, hgoy nem pürével):
A hagymát nagyobb kockákra vágva olajon elkezded pirítani, majd rádobod a szeletekre vagy negyedekbe vágott gombát (frisset, nem konzervet), sózod (ételízesítőzöd), borsozod (jó alaposan :), beledobod a kockára vágott paradicsomot és paprikát és egy csokor petrezselyemzöldet, amikor elpároltad a levét, mehet bele a főtt krumpli azzal is összepirítod, bele az egészet egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba, nyakonöntöd tejföllel és mehet sülni. Szerintem nagyon finom lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!