Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A gombát párolva tegyem bele?

A gombát párolva tegyem bele?

Figyelt kérdés
Kísérletezni szeretnék egy étellel. Rakott krumpli szerűség, csak hús nélkül, gombával meg ilyesmi. Megtudjátok nekem mondani h az ilyen ételekbe a gombát párolni szokták, v csak úgy nyersen teszik bele?
2010. jún. 29. 14:24
 1/7 anonim ***** válasza:

hát, én ezt úgy tudnám elképzelni, hogy csinálnék egy sűrűbb ress gombapörköltöt (negyedekre vágott gombával), azt tenném rá a főtt, karikára vágott krumplira, és így sütném össze (tkp. csak összeforrósítod az egészet, nem akkor fogod puhítva párolni).

sztem finom lehet :) tejföllel is, sajttal is, paradicsommal is, nyami :))

2010. jún. 29. 14:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Igaza van az első válaszolónak, a gomba "ízetlensége" miatt érdemes lenne egy jó kis fűszeres pörköltöt összerottyantani belőle és azt rápakolnia a főtt krumplikarikákra.
2010. jún. 29. 14:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Én úgy képzeltem el, h ha párolom, akk simán hagymával, sóval, borssal összepárolom. Erőspaprikát tennék még bele, paradicsomot. És közötte nem sima fött burgonya hanem püré lenne. Remélem fincsi lessz. Köszi a tanácsot:)
2010. jún. 29. 14:38
 4/7 anonim ***** válasza:

első voltam: hát, a püré sztem nem jó, mert ázott bébipapi lesz belőle.

ha kisszemű újburgonyád van, akár egészben is összeforgathatnád serpenyőben gombával.

kicsi koromban gyakran csináltam krumplitortát burgonyapüréből, a rakott krumpliéhoz hasonló szerkezettel: kivajazott jénaiba beletettem kicsit szárazabb pürét, rá karikára vágott főtt tojás, párolt zöldborsó, virslikarika / gépsonka, paradicsompaprika kis kockákra vágva, reszelt sajt, tejföl, majd az egész elölről, végül sajt a tetejére.

lágy, krémes íze van, nagyon finom, kisgyerekek is szeretik.

2010. jún. 29. 14:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem akarom nagyon krémesre csinálni a pürét. Csak egy kevés tejfölt tennék bele. V csak összetörném a krumplit. Semmi tejföl.
2010. jún. 29. 14:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Akkor még ez jutott eszembe, én ezt köretnek szoktam, de tejföllel meglocsolva, sütőben megsütve nagyon fini főétel lesz belőle, sztm kb az amit szeretnél (kivéve, hgoy nem pürével):

A hagymát nagyobb kockákra vágva olajon elkezded pirítani, majd rádobod a szeletekre vagy negyedekbe vágott gombát (frisset, nem konzervet), sózod (ételízesítőzöd), borsozod (jó alaposan :), beledobod a kockára vágott paradicsomot és paprikát és egy csokor petrezselyemzöldet, amikor elpároltad a levét, mehet bele a főtt krumpli azzal is összepirítod, bele az egészet egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba, nyakonöntöd tejföllel és mehet sülni. Szerintem nagyon finom lesz! :)

2010. jún. 29. 15:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!! Majd kipróbálom. Biztos jó! :)
2010. jún. 29. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!