Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Egész kacsát hogyan fűszerezné...

Egész kacsát hogyan fűszereznéd, sütnéd?

Figyelt kérdés
Kaptam egy szép kacsát ajándékban. Karácsonyra szeretném megsütni egészben. Te hogyan fűszereznéd és sütnéd meg? Légyszi ne linkeljétek a google-t, mert keresni én is tudok, de saját tapasztalatokra, jól bevált receptekre vagyok kíváncsi. Köszönöm!
2018. dec. 19. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ha egészben sütöm a kacsát csak só ,bors kerül rá mert a hozzá való köreteket készítem úgy ,hogy ízben dominánsabbak legyenek. A kacsa előkészítése. A kacsa bőrét egy tűvel óvatosan minél több helyen megszurkálom. Azért mert így minden felesleges zsír kisül belőle és így szép ropogósra sül a bőre majd, de a hús szaftos marad alatta. A kacsát kívülről és belüről sózom ,borsozom. A belsejébe teszek gyümölcsöket( körtét, almát, áfonyát, vagy narancsot. A kacsát beteszem a sütőbe 150 C fokra a sütőbe KB 2-3 órára a kacsa súlyától függ ez az idő. Ha így sütőm alacsony hőfokon belűröl lassan párolódik és szaftos marad a húsa.Amikor megpuhult a húst 180C° állitom a sütőt és szép pirosra sütöm a bőrét. Nálunk a köret körtés pároltáposzta,dödölle vagy áfonyás krokett szokott lenni.
2018. dec. 19. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A hagyományos kacsasütés receptje nem több mint só és bors, vagy rozmaring. Köretnek párolt káposzta, sült krumpli. Mi a sütés vége felé a kacsa köré szoktuk tenni a cikkekre vágott krumplit, és én negyedelt almákat is teszek köré. Újításnak nagyon jól megy hozzá még a sütőtök mártás. Tehát magához a kacsához nem kell semmilyen extra fűszerezés, úgy jó ahogy van. Először egy ideig lefedve süsd míg bele nem megy a villa, elején egy deci vizet is önts alá így párolódik egy ideig, majd utána pirítsd fedő vagy alufólia nélkül, ekkor mehet köré a krumpli, alma.
2018. dec. 19. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elsö tökéletesen leírta, hogy lesz a lehetö legfinomabb, én annyiban készítem másként, hogy sokszor fokhagymát is teszek hozzá, de nem mindig.
2018. dec. 19. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én az 1-2 válaszával értek egyet, annyi különbséggel, hogy a belsejét alaposan bedörzsölöm majorannával és sózom.

Ha gyümölcsöt teszek a hasába az csak alma szokott lenni, de inkább az egyszerű, hagyományos tölteléket teszem bele, belekapargatva a máját is. Dinsztelt lila káposzta, (én fele fehér-fele lila arányban készítem) és velesült krumplihasábok a köret.

2018. dec. 19. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki 110 fokon, 5 óra alatt sütve! Olyan omlós lesz, hogy elalélsz.
2018. dec. 19. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi is úgy sütjük mint az első, csak só és bors :)
2018. dec. 19. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

Én csak megsózom és kacsasütőben megsütöm.

Kicsit furcsán hangzik, de káposztás tésztával szoktam tálalni. Nagyon finom és különleges kombináció.

2018. dec. 19. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötletek! Köszönöm mindenkinek!
2018. dec. 19. 21:25
 9/9 anonim ***** válasza:
76%

7

Ez az alap magyar variáció, semmi különleges nincs benne.

2018. dec. 20. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!