Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy érdemes az egész kacsát...

Hogy érdemes az egész kacsát sütnöm?

Figyelt kérdés

Gondolok arra, hogy teljesen befóliázzam, vagy csak fedjem le fóliával?

Különben most vettünk egy római tálat, még nem avattam fel.Abban jobb lenne, vagy tepsi és fólia?

Köszönöm a válaszokat.


2016. dec. 5. 10:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Római tálat én nagyon szeretem használni kacsasütésre, úgyhogy ha van azt választanám.
2016. dec. 5. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Ok,köszi.

Állítólag fél órára be kell áztatnom a tálat.Ez idáig ok.(azt még nem tudom hova rakom,mosogatóba nem fér el, zuhanykabinunk van, kád kilőve)

Nem reped szét ha nedvesen kerül be a sütőbe a tál?

2016. dec. 5. 11:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem reped szét, muszáj, hogy megszívja magát vízzel.

A zuhanytálcát bedugod, abban is van annyi víz, amibe be lehet áztatni.

Kacsasütéshez nagyon jó, finom puha, ízletes lesz benne a kacsa. A legvégén a fedele nélkül pirítsd meg.

Sózd be kívül-belül, a belsejébe szórj egy kis majorannát, és tehetsz bele egy almát is.

Hagyományos tepsiben is lehet sütni, kacsa/libazsírt egy keveset alátenni, egy kis vízzel, és szorosan lefóliázni a tepsit. Időnként ellenőrizni kell, és forgatni, végül fólia nélkül pirosra sütni.

2016. dec. 5. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi.

A zuhanyzónk olyan kialakítású, hogy teljesen lapos, lapból van kirakva, középen folyik is le a víz.Igazából nem is annyira kabin, mert a teteje nyitott,ez most lényegtelen is.

Szerintem alaposan átmosom a lavórt,abba talán elfér,vagy valahogy forgatom a mosogatóban, még egyenlőre passz.

2016. dec. 5. 11:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem reped szét a római tál, de nem szabad forró sütőbe rakni, hanem hidegen kell alágyújtani. (Na jó, ha enyhén elő van melegítve a sütő, azt elviseli, de ne legyen kemence-forró).


Viszont a római tál az gőzöl, tehát főzi-párolja az ételt, nem süti. Finom, de teljesen más a karaktere, különösen húsételeknél.


Ha sütni akarod, akkor tepsi, eleinte fóliával, majd leveszed a fóliát, hogy megpiruljon a teteje. Ekkor igazi szaftos pecsenyéd lesz.


Régebben, amíg papírzacskóba csomagoltak az ábécékben, volt a papírzacskós sütés. Be kell dörzsölni sóval és fűszerekkel a szárnyast, beledugni egy nagy papírzacskóba, azt amennyire lehet lezárni, így a tepsibe, és a saját zsírjában szépen kisül. Ennek az íze és az állaga a grillcsirkéhez/grillkacsához hasonlít. (A hasi oldalába szoktak néhány fogpiszkálót szúrni, hogy a zacskó fölül ne érintkezzen közvetlenül a szárnyassal.)

2016. dec. 5. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek a válaszokat. :)

Mázlim van! :)))Elfér a mosogatóba a római tál.Pedig ránézésre nem gondoltam, most mértem meg.

2016. dec. 5. 11:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Remek lett a kacsa! :)

Köszönöm a hasznos válaszokat.

Alig várom, hogy újra olyasmi kaját csináljak, amihez jó a római tál.

2016. dec. 6. 11:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!