Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy egész tyúkból mit érdemes...

Egy egész tyúkból mit érdemes készíteni?

Figyelt kérdés

Tyúkot fogunk vágni. Azt szeretném, ha minél több részét fel tudnám használni egy féle ételhez, gondoltam a pörköltre, de abban nem szeretjük csak a combot, szárnyat, farhátat. Még mindig ott van a belsőség, mell, fej, láb, nyak. Egyben nem akarom se sütni, se főzni. A levesért sem vagyunk oda.

Van valami ötletetek, hogy mit lehet még ezeken kívül készíteni, amihez minél töb részét fel lehet használni a tyúknak? (Esetleg kétféle -egymáshoz is illő- ételben az összeset?)


2009. okt. 7. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
rizses csirke?
2009. okt. 7. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha csinálsz belőle pörköltet, azt sokféleképp ehetitek.

Rizses húsnak, hortobágyi husos palacsintának (ebbe beledarálhatod a mellét), pincepörköltnek, paprikásnak, kis bazsalikommal, oregánóval megbolondítva spagettiszósznak...

2009. okt. 7. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
miért nem grillezed meg, vagy serpenyőben egyben, akkor nem kell zsiradékot használni hozzá, és köretnek ehettek párolt zöldséget, vagy salátát, és egészséges és nem hízlaló lesz. :)
2009. okt. 7. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Így, hogy jóformán semmit nem esztek belőle, meg a levest sem szeretitek, így elég nehéz lesz az egész csirkét felhasználni egy kajához. egyszerűbb ha megnézel egy szakácskönyvet, vagy akár az interneten.
2009. okt. 7. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Tyúkot azért nem grilleznék, olyan száraz lesz mint a papír.
2009. okt. 7. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A fejet dobd el,az nem jó semire.A lábat és a nyakat tedd a fagyóba.Bármilyen zödséglevesben megfőzheted,jó ízt ad neki.A mellett szelteld fel,forgad meg lisztben,tedd egymás mellé egy kizsírozitt tepsive.Tegyél rá sót,borsot,majorannát,kakukkfüvet,és karikázz rá sok vöröshagymát.Tegély rá tejfölt,ha nincs házi,akkor főzőtejszínt.Önts alá 1-2 pohár vizet.Fedd le alufóliával és közepes hőfkon süsd legalább 1 órát.Ha megpuhult,fólia nélkül süsd pirosra.Bármilyen köret jó hozzá.

A zuzát főzd meg,és a májat is.Daráld le,tegyél hozzá fűszereket,főtt tojást,keverj hozza kevés vajat,keverd jól ki és kenheted a kenyérre.

2009. okt. 7. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!