Egy egész tyúkból mit érdemes készíteni?
Tyúkot fogunk vágni. Azt szeretném, ha minél több részét fel tudnám használni egy féle ételhez, gondoltam a pörköltre, de abban nem szeretjük csak a combot, szárnyat, farhátat. Még mindig ott van a belsőség, mell, fej, láb, nyak. Egyben nem akarom se sütni, se főzni. A levesért sem vagyunk oda.
Van valami ötletetek, hogy mit lehet még ezeken kívül készíteni, amihez minél töb részét fel lehet használni a tyúknak? (Esetleg kétféle -egymáshoz is illő- ételben az összeset?)
Ha csinálsz belőle pörköltet, azt sokféleképp ehetitek.
Rizses húsnak, hortobágyi husos palacsintának (ebbe beledarálhatod a mellét), pincepörköltnek, paprikásnak, kis bazsalikommal, oregánóval megbolondítva spagettiszósznak...
A fejet dobd el,az nem jó semire.A lábat és a nyakat tedd a fagyóba.Bármilyen zödséglevesben megfőzheted,jó ízt ad neki.A mellett szelteld fel,forgad meg lisztben,tedd egymás mellé egy kizsírozitt tepsive.Tegyél rá sót,borsot,majorannát,kakukkfüvet,és karikázz rá sok vöröshagymát.Tegély rá tejfölt,ha nincs házi,akkor főzőtejszínt.Önts alá 1-2 pohár vizet.Fedd le alufóliával és közepes hőfkon süsd legalább 1 órát.Ha megpuhult,fólia nélkül süsd pirosra.Bármilyen köret jó hozzá.
A zuzát főzd meg,és a májat is.Daráld le,tegyél hozzá fűszereket,főtt tojást,keverj hozza kevés vajat,keverd jól ki és kenheted a kenyérre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!