Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a kacsát? Milyen kacsát érdemes venni?

Figyelt kérdés

Vettünk múlt hétvégére 1500 forintért kacsamellet. Olyan 25 deka lehetett, megsütöttem, finom volt nagyon.


Vettünk egy Valdor fiatal fagyasztott kacsát, 2kg 1800Ft. Nagyon szépen meg volt tisztítva, kibelezve, és higiénikusan hozzáadva a máj, zúza, szív és nyak.


Megsütöttem, de alig volt rajta hús. A sütés felénél literszám lett zsírja, úgyhogy sütés helyett zsírjában főztem a kacsát. Illatos volt, és finom, de ketten nem laktunk jól vele. Egyszemélyes ebédnek illett volna be. Kerestem a mellét, de gyakorlatilag nem volt. A combjain alig volt hús, a szárnyon semmi. A legjobb falat a nagy máj volt. A nyakánál volt egy pici émelyítő íz és szag.

A zsírja finom lett, egy liter minimum, de fehér és nem dermed meg szobahőmérsékleten. Amit gyerekkoromban anyukám a kollégáitól kapott, sárga, dermedt kacsazsír volt. De mondjuk a miénk is finom.


Csodálkozom, milyen méretes kacsa kellhet ahhoz, hogy 25dkg melle legyen, mint amit külön vettünk múlt hétvégén.


Milyen kacsát érdemes venni?

Csak a melle húsa lesz nagyobb méretű egybefüggő hús?

Hol kapható jó nagy sütnivaló kacsamell?


Csalódás a hús csekélyke mennyisége. Nem volt drága, de egyszerre csak egyet tudok sütni, és ketten nem lakunk jól vele. Ez volt a próbasütés Karácsony előtt, és biztos nem sütök ilyet az ünnepen. Egy átlagos kisebb csirkén több hús van, főleg a combon.


2014. dec. 19. 08:17
 1/2 anonim ***** válasza:
60%
AMit külön vettél kacsamellet, az hízott kacsamell volt.
2014. dec. 19. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
56%

A kacsa ilyen. Csont, meg zsír.

A kacsacomb is olyan, én 2 félét ismerek, az egyik elég kis méretű, a másik hatalmas.

A hatalmas kb pont akkorára sül össze, mint a kisebb méretű.


Éttermekben is (normális helyen) kacsacombból minimum másfél, de inkább 2 db-ot adnak egy adagba.


Ha kacsasültet akarsz, én csak mellett, vagy combot ajánlok. De azok is összesülnek.

Mell filéből nyersen 25-30 dkg.ot simán kell számolni 1 adagra, combból csontosan 40-50 dkg-ot.

2014. dec. 19. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!