A leves a legjobb szerintem. Lehet sütögetni is, de...
A levese esszencia minőségű!
A húsából,(leveshúsmaradék ) ami meglehetősen száraz, azért lehet egy jó házi húspástétomot is készíteni.
lepirított szalonnán, kevés hozzáadott zsíron hagymát dinsztelni, ezen átforgatni, kicsit sütni a kicsontozott húsdarabokat.
Közben főzni 2-3 keménytojást (húsmennyiségtől függ ). mindezt ledarálni, sóval , tejföllel, mustárral, borssal,fűszerpaprikával, durvára darált borókabogyóval vagy majorannával, esetleg más ízlés szerinti fűszerekkel alaposan kikeverni.Ha szükséges még egy kis zsírt is adhatunk hozzá, hogy krémesen kenhető finom pástétom legyen.
Akár friss, akár pirított kenyérrel ízletes reggeli, vacsora kerekedhet belőle.
Ezt a receptet nemrég találtam, én ezt tervezem elkészíteni, igaz nem fácánból, hanem gyöngytyúkból, vagy vadkacsából. De eredetileg fácánra íródott. :)
Én egészben szoktam sütni, megtüzdelem szalonnával, és vékony szalonna lapokkal betakarom. Sütőzacsiban vagy alufólia alatt sül, hoy ne legyen oly száraz. Sóval, majorannávval, kakukkfűvel - és ha épp van, szárított vargányával - fűszerezem.
Ha 6-8 részre darabolom, akkor még jobban átjárják a fűszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!