Öreg 4 éves néma kacsából mit érdemes főzni? Gondolom sokáig kell főzni vagy sütni.





Szép kort megért!
Valószínű, hogy először kuktában elő-főzném kb. jó órahosszát minimum. Mondjuk előtte 4-be vágnám. Először a háta-mellecsontja vonalában hosszába ketté, majd mindkét db-ot keresztbe még ketté.
Utána besózva, fűszerezve, fokhagymával megtűzdelve raknám zsírozott tepsibe, fólia alá be a sütőbe, kevéske víz, közepes hőfokon, hogy biztosan legyen ideje átpuhulni, és majd csak utána kezdeném saját zsírjával/sörrel locsolgatva pirosra sütögetni.





Miért néma kacsa?
Bocs az off-ért





Mert egyébként mit kezdenél vele? Preparálod és úgy őrizgetnéd?
Nincs annak a kacsának csak egy baja: hogy a másé és nem az enyém! :))))
Persze az ilyen stabil-húsú, lassan puhuló jószágok már azt is megérdemlik (esetleg), hogy legelőször egy pohárka bort önts alá (és nem vizet), mielőtt a fóliát ráteszed!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!