Majonézt érdemes házilag csinálni, vagy vegyem meg inkább a boltban? (félek a szalmonellától) Melyik olcsóbb?
Ha megtanulod elkészíteni, a házi sokkal finomabb. :)
Na meg olcsóbbra ki is jön, akármilyen drága is a tojás... egyetlen hátránya, hogy mivel nincs benne tartósítószer, a házi rövidebb ideig áll el.
Ha csak a szalmonellától való félelem tart vissza, akkor amit érdemes tudnod:
- A jó minőségű bolti majonézek is tojásból készülnek. :)
- A rossz minőségűekben meg annyi adalékanyag van, meg műbigyó, amitől sokkal jobban tartok, mint egy esetleg - de elkerülhető - szalmonella fertőzéstől.
- A tyúktojásban nincs szalmonella! A héján van, ami feltöréskor kerül bele. Ez neomagnol oldattal fertőtleníthető. Illetve a nagy konyhákon 2%-on hypo oldatos fertőtlenítés van előírva 5-10 perces behatási idővel.
Sokkal olcsóbb és sokkal finomabb a házi! Mondjuk én is tartok itthon boltit, mert egy szendvicshez nem fogok elkészíteni egy adagot, mert ránk romlana, de ha francia salátát, burgonya salátát készítek akkor a turmixos majonézt készítem.Ez nem a hagyományos de nagyon finom, és gyors!
http://www.youtube.com/watch?v=_Z_b9CNW7wY&feature=player_de..
De van itt egy másik nem igazi majonéz recept, ha félsz a nyers tojástól ezt neked találták ki.Én még nem próbáltam, de ha te kipróbálod, örülnék ha megírnád milyen. :)
Nálunk mindig van bolti (Heinz, igaz drága de finom), de van amikor épp inkább házit ennénk akkor megcsinálom. Attól függ, hogy melyikhez van kedvünk.
Hamar megvan. Mivel mi drága majonézt szoktunk venni, így nekünk sokkal olcsóbbra jön ki a házi.
Használj friss tojást és mosd meg a héjját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!