Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Őzhúst hogyan kell elkészíteni...

Őzhúst hogyan kell elkészíteni, és mit érdemes belőle?

Figyelt kérdés
Kolbászt pl. lehet belőle készíteni?
2014. nov. 17. 07:45
 1/4 Trafó1 ***** válasza:
100%
Gerincet sütni sok szalonnával megspékelni mert száraz és lehetőleg mártással feltálalni, többi rész vadasnak, vagy pörköltnek és van további ezer változat, de ezek a legegyszerűbbek.
2014. nov. 17. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A vadkolbászhoz nagy rutin kell, mert a vadhús elég száraz, sok zsiradék kell bele, hogy ne legyen kemény kolbász. Mi már próbáltuk, nem nagyon jött be.

Az őshúsból én készítenék egy jó kis vörösboros őzpörköltet, vagy vadast zsemlegombóccal, vagy vadragulevest.

2014. nov. 17. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen a legjava a gerince, isteni finom. Mi készítetünk kolbászt is belőle, de felesben disznóhússal.

Így is elég száraz volt, viszont rendkívül finom.

Egy finom őzpörkölt sem elvetendő ötlet.

Őzraguleves, őzmájból erdei gombával, füstölt szalonnával csináltam pl fergeteges lecsósmájat (díjat nyert)

2014. nov. 17. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi,mindenkinek ment a zöld kéz:)
2014. nov. 17. 09:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!