Adrenalinxdxd kérdése:
Miért nem kell meg az élesztő?
Figyelt kérdés
Az a problémám hogy nem kezd el habosodni az élesztő hanem csak pezseg. 3 dl langyos víz, egy kanál cukor, 25g élesztő, és jól elkeverem. Majd várok vele de csak pezseg. Mi lehet a baj? Itt a recept.
2018. máj. 15. 11:24
1/6 anonim válasza:
Túl sok a víz, legalábbis a saját tapasztalatom szerint sokkal kevesebbet használok.
2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm. most harmadikra sikerült. nem volt elég meleg a víz.
2018. máj. 15. 11:46
3/6 anonim válasza:
én a hagyományos élesztőt nem szoktam megkeverni se, csak belemorzsolom, és feljön magától a langyos víz tetejéra. Nem pezseg, nem habosodik...
4/6 anonim válasza:
Én se veszek észre pezsgést vagy habosodást, igaz, én csak ráöntöm a kellemesen meleg vizet, cukor nem kell, futtatás nem kell, s gyönyörűen megkel a tészta. Kizárólag öreg szárítottal nem kel meg, minden más élesztővel igen, hidegben is, még a liszttől sem függ nagyban, csak a nagy része azért legyen gluténtartalmú. Ezt tapasztaltam az elmúlt évtizedekben, amióta kelt tésztákat (főleg kenyeret) sütök.
6/6 anonim válasza:
Nem kell megkelnie, meg pezsegnie :)
Miután megdagasztottad a tésztát, beteszed meleg helyre, és majd megkel 20-25 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!