Először az élesztőt kevés cukorral tejjel felfuttatod. Amikor ez meg van, akkor hozzá kevered a liszthez meg a többi hozzávalókhoz. Miután ez is meg van, akkor össze gyúrod a tésztát és ez után fogod ezt megkeleszteni. fél óra, egy óra hosszat keleszted egy tálba egy konyharuha alatt. Ez alatt a várakozás alatt szépen felfog dagadni a tésztád.
2015. febr. 8. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Ahogy a 3-as írja! Ami abból kimaradt: mindezt fűtött, meleg helyen. Tehát hiába akarod az élesztőt-tésztát keleszteni egy fűtetlen spájzban, kamrában, hideg szobában stb. stb.
2015. febr. 9. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
nos. az élesztő 28 fokon fejti ki hatását.
a só megöli.
a cukor, a tej segíti az életre kelést.
természetesen a liszt se legyen 25 foknál hidegebb ezt sütőben 50 fokra állítva könnyen el lehet érni persze ne 50 fokos hanem langyos.20..25 26 fokos már jó.az aszkorbinsav 1 mokkáskanál max 1-2 kg liszthez (egyébként 10gr 100 kg-hoz, nagyüzemben ami ha jól számoltam : 100 mg /kg liszt.a z élesztőnél is 200 kg tésztához 20 kg kovász és ahhoz 15 deka élesztő egészen mások az arányok, mint otthon de 1 kiló liszthez sosem kell 5 deka élesztő max 3-4 ha nincs benne aszkorbinsav (C-vitamin) L-aszkorbinsav, szakad a tészta, és morzsálódik amit sütsz.a gyúrás akkor kész, ha nem ragad rá a kezedre, se a deszkára - a tál előkészítésre "összekeverésre való.a többi a deszkán történik.van aki as deszkán lisztből készít "tálat" és kész.
2015. febr. 10. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Az élesztőt be kell fogni egy ügető kocsiba, és ügetésre késztettni!
Vagy az Él Esztő nevű hölgyet jó pénzért kiállítod asarora és ez által futtatod..
Már bocs! de felett kérdésere a 9 éves unokám is tudja a helyes választ. A nyóc általános azért megvan?
2015. febr. 12. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 bárándi válasza:
Osztom a 4-es véleményét, de természetesen hideg helyen is megkel a tészta csak a szokásos átlag 1 óra helyett, 14-16 óra is kell neki.
2015. febr. 14. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
Én nem szoktam, csak simán belegyúrom a tésztába. Így egy kicsit több idő kell neki, míg felszaporodik benne, de ugyanúgy megkel. Szerintem teljesen felesleges a felfuttatással pepecselni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!