Nektek mindig megkel a porélesztős tészta?
A barátnőimmel pizzát akarunk sütni jövőhéten. Találtam egy videót amiben tök jó recept van:
https://www.youtube.com/watch?v=1-SJGQ2HLp8
Viszont ő porélesztőt használ. És egyszer én is azt hasznéltam és nem kelt meg a tésztám kicsit sem, pedig ha simát használok mindig megkel. :( nem tudom mitörtént, ugyan azt a receptet használtam (ami por élesztőt ír) de mindig frisset tettem bele, kivéve egyszer.. és akkor nem is kelt meg. Lehet az élesztő rossz? vagy szerintetek hogy lehet elrontani, hogy ne keljen meg a tészta?
1x használtam porélesztőt és nekem sem kelt meg.
Én sem tudom mi volt a gond, de azóta nem kísérletezem vele.
Nekem sem volt még soha gondom vele.
A videót megnéztem, a recept jó, viszont egy pici cukrot raknék bele az élesztő miatt.
A legfontosabb hogy langyos helyen, letakarva kell keleszteni, erre egy műanyag tál a legjobb, és a folyadék amit hozzáadsz az is langyos legyen.
A videóban elég meleg lehet, és valószínű az alapanyagok sem hidegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!