Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ennyire ecetszagúnak kellene...

Ennyire ecetszagúnak kellene lennie a házi sajtnak?

Figyelt kérdés
Megkíséreltem házi sajtot csinálni, ecettel. Minden szuper, préselés, sófürdő stb, csak baromi ecetszagú lett.

#sajt #házisajt #kézműves sajt
2018. márc. 18. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Mennyit és milyet tettél bele?

Így csináltad?

[link]

2018. márc. 18. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Igazából így: [link]


4,5 literhez tettem 1.3 decit

2018. márc. 18. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Legközelebb ne ecettel csináld!

Nem is értem ezt az ecetes hülyeséget, mert amit így gyártasz, az nem sajt, hanem csak egy préselt túró.

Abból sem a legjobb minőségű, mert a túróba sem tesznek ecetet, hanem savanyú, házitejből készítik.

A sajthoz fermentáló baktériumok és oltó enzim szükséges.

Anélkül nem sajt a sajt és csak az lesz belőle, amit produkáltál.

[link]

Fermentáló baktériumokat és oltóanyagot itt tudsz venni, esetleg gyógyszertárban.

[link]

2018. márc. 18. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor most nem sikerült sajtot készítened.
2018. márc. 18. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Az íze jó, csak a szaga nem annyira.
2018. márc. 18. 18:38
 6/6 anonim válasza:
30-35 fokon borjúgyomor oltó és jó lesz. 10 literenként 3-4 ml. Az ecetes katyvasz csak grillsajtnak jó mert nem olvad nem folyik, pl paneer...
2020. jan. 15. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!