Ennyire ecetszagúnak kellene lennie a házi sajtnak?
Figyelt kérdés
Megkíséreltem házi sajtot csinálni, ecettel. Minden szuper, préselés, sófürdő stb, csak baromi ecetszagú lett.2018. márc. 18. 16:34
1/6 anonim válasza:
3/6 anonim válasza:
Legközelebb ne ecettel csináld!
Nem is értem ezt az ecetes hülyeséget, mert amit így gyártasz, az nem sajt, hanem csak egy préselt túró.
Abból sem a legjobb minőségű, mert a túróba sem tesznek ecetet, hanem savanyú, házitejből készítik.
A sajthoz fermentáló baktériumok és oltó enzim szükséges.
Anélkül nem sajt a sajt és csak az lesz belőle, amit produkáltál.
Fermentáló baktériumokat és oltóanyagot itt tudsz venni, esetleg gyógyszertárban.
4/6 anonim válasza:
Akkor most nem sikerült sajtot készítened.
5/6 A kérdező kommentje:
Az íze jó, csak a szaga nem annyira.
2018. márc. 18. 18:38
6/6 anonim válasza:
30-35 fokon borjúgyomor oltó és jó lesz. 10 literenként 3-4 ml. Az ecetes katyvasz csak grillsajtnak jó mert nem olvad nem folyik, pl paneer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!