Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehetne hasznosítani?...

Hogyan lehetne hasznosítani? Tanácsok? Ötletek?

Figyelt kérdés
Kb. 15 liternyi disznózsír maradt meg egy tavaszi disznóvágásból. Avasodni kezdett.

2017. okt. 3. 14:00
 1/10 anonim ***** válasza:
92%

Két dolog jutott eszembe.Mivel kìvülről befélé avasodik, a külsejét leszeded, lekanalazod.Kiporciózva beteszed a fagyasztóba....

A másik. Ha már menthetetlen háziszappant készíttetsz belőle. Folteltávolításhoz kitűnő.

2017. okt. 3. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Sajnos, ha már avasodni kezdett, nehéz megállítani még fagyasztással is, esetleg pár hétig lassítani a folyamatot.

Nehéz otthon hasznosítani, lehet, hogy a szappanfőzés jó ölet, de én nem értek hozzá.

Esetleg, akitől a disznót vettétek anno, vagy más , hízókat nevelő illetőnek fel lehet ajánlani, ők lassan adagolva feletethetik az állataikkal.

Ez a mennyiség kb 6-7 ezer ft, nagyon sajnálom, hogy kárbavész, nagyon meleg volt a nyár, érdemes lett volna korábban adagokban fagyasztani, úgy kitartott volna még egy darabig.

2017. okt. 3. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Háziszappant készíttetni?

Próbálkozzunk a kézműveseknél?

Járatlanok vagyunk ebben....Segítenél?

2017. okt. 3. 19:12
 4/10 anonim ***** válasza:
65%

Avas zsírt a kézműves sem fog felvásárolni, mert a szappanon is érezni lehet az avas szagot.

Aki ajánlotta, gondolom a régen házilag készített jókora mosószappanokra gondolt, ami tényleg a kosz kidörzsölésére jó volt, ezekkel szappanozták le a ruhákat , majd forró vízben mosófazekakban kifőzték.

A mai , vásárokban kapható kézműves szappanok finom illatosak.

2017. okt. 3. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

Az avas zsír megmentése Horváth Ilona szerint:

„Az avas zsírt háromszor annyi vízzel és minden liter folyadékra egy kávéskanál szódabikarbónával egy óra hosszat főzzük.

Másnap leszedjük a víz tetejéről a megfagyott zsírt, egy szeletekre vágott hagymát kisütünk benne, azután leszűrjük."

2017. okt. 3. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Avas zsír megmentése Túrós Emil szerint:

„ A megavasodott zsírt — hacsak nem járta át teljesen az avasság — megjavíthatjuk a következő módokon: a zsírban egy fej vöröshagymát vagy kenyér héját, esetleg 2-3 nyers, hámozott burgonyát teszünk és jól átsütjük. A hagymát, kenyérhéjat vagy burgonyát ezután eldobjuk. A zsír eztán sem lesz tökéletes, de felhasználható."

2017. okt. 3. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
78%

A madarak télen imádnák.

Sajnos én nem bízom már ilyenkor semmilyen praktikában, csak még nagyobb lesz a kár.


Szappant még nem főztem.

2017. okt. 3. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az avas zsírok, olajok nagyon károsak az egészségre, tele vannak szabad gyökökkel, pajzsmirigy alulműködést okoznak és erős sejtmembrán roncsoló hatásuk is van. A lipidek (zsírok) oxidációja ugyanis láncreakciószerűen történik elektronelvonàssal, és ha egyszer beindult, akkor a testben is folytatja „áldásos" tevékenységét, csak immáron a testben levő zsírokkal. Mellékhatásként a zsírban oldódó vitaminokat is elpusztítja.

Legjobb megszabadulni tőle!

Volt a nyolcvanas évek elején egy tüdőgyulladás járvány Spanyolországban, amiről utóbb kiderült, hogy avas olaj okozta....

Ha mindenképpen sajnálod kidobni, marad a szappanfőzés, mint az egyetlen ártalmatlan megoldás.

Madaraknak sem kéne adni.

2017. okt. 4. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
93%

Keverd össze fűrészporral, faforgáccsal, tömködd bele vécé papírhengerekbe és a világ legjobb alágyújtósát kapod.

Ha nem tüzelős módszerrel fűtesz, ajándékozd el olyannak aki igen, de hangsúlyozd, hogy tüzelési célra adod, mert avas.

2017. okt. 4. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a jó tanácsait!

:-)

2017. okt. 5. 11:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!