Megetetik a tehénnel, imádja!
Ha csöves kukoricát főznek, akkor a csuhé mehet a főzővízbe, jó ízt ad a kukoricának!
A régi paraszti gazdaságokban semmit nem dobtak ki hasznosítatlanul.(nagyon okosan)
A kukoricaszárat kévébe kötötték, és a tehén elé adták, szálastakarmány gyanánt. A lerágott szárat, ez volt az "ízík", kemence felfűtésére használták kenyérsütéskor, hasonlóan a kévébe kötött szőlő venyigéhez.
A "csuhét" almozásra használták, a szalma kímélésére, ám ennek jó részét az állatok megették, így kétszeresen jó volt.
Van még aki emlékszik a hűvösödő estéken a kukorica fosztásra? Összejött a rokonság, mi gyerekek is fenn maradhattunk, a fosztással betakarózva el is szenderedtünk... Most is érzem az illatát.
Sokan csináltak régen is, de ismét divatba jött a népi iparművészet, szóval lehet belőle csuhébabát, apró paraszti ihletésű bababútorokat, kis tárgyakat készíteni.
Amúgy tényleg takarmány, vagy tüzelő.
Mondjuk ez a kérdésből nem igazán derült ki...
De akkor komolyan:
Ebből készül a NASA titkos halálsugárvető csodafegyvere, csak annyira titkos még, hogy nem publikálják.
Elégedett vagy a válasszal??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!