Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan áztassam be a római/pat...

Hogyan áztassam be a római/pataki tálat?

Figyelt kérdés
Bocsánat, tudom, hogy bagatel és végletekig egyértelmű dologról van szó, de sajnos eddig ez kimaradt az életemből. Szóval most kaptam nemrég egy pataki tálat és szeretném kipróbálni. Olvastam, hogy sütés előtt áztassam be egy órácskára, viszont nekem nem egyértelmű, hogy hogyan. Elég annyi, hogy a két felét megtöltöm vízzel? Vagy kívülről is kell víznek érni? Kérlek segítsetek :)

2017. dec. 21. 22:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Tedd be a mosogatóba és engedj rá vizet.
2017. dec. 21. 23:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen vízbe kell lennie.

Csodálatos dolgokat lehet benne készíteni.

2017. dec. 21. 23:49
 3/11 nemcso ***** válasza:
100%
Pl. kádba teszed, hogy teljesen ellepje a víz.
2017. dec. 22. 13:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Nincs kád sajnos, úgyhogy marad a mosogató :) Mindkét felét áztassam?
2017. dec. 22. 16:56
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Én hütőtáskába szoktam beletenni azt töltöm fel vizzel, mindkét részét áztatni kell, és csak hideg sütőbe szabad betenni.
2017. dec. 22. 17:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A mosogató tökéletes, de előtte alaposan mosd ki és öblítsd is ki, hogy mosogatószer maradvány ne legyen benne.Egy kis ecettel könnyen megoldható ez a művelet.

Tedd bele az alját és a fedelét is, hogy teljesen ellepje a víz, a lényeg, hogy a mázmentes pórusokon keresztül

szívja fel a vizet.

A hideg sütőben való kezdés is igaz.

Ha sütés közben esetleg kiveszed, hogy megnézd, akkor konyharuhára tedd, ne hideg munkalapra, mert ugyanúgy elrepedhet hidegre téve, mint pl egy jénai sütőtál.

2017. dec. 22. 18:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Így ahogy írják, hogy teljesen fedje be az áztató víz.

De szerintem nem lesz elég 1 órácska, több időt is adhatsz neki, hogy biztosan kellőképp megszívja magát vízzel.

2017. dec. 23. 09:08
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Már ázik, pár óra múlva kiderül, hogy sikerült-e :)
2017. dec. 23. 09:44
 9/11 A kérdező kommentje:
Sikerült, nagyon fini is lett, viszont képtelen vagyok normálisan kitakarítani :D
2017. dec. 26. 00:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Semmi dörzsölés, semmi vegyszer!!! Áztasd be ismét, most lehetőleg meleg vízben... leázik róla az ottmaradt finomság.
2017. dec. 26. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!