Hogy kell csinálni nagyon tuti csirkepörköltet?
Legjobb házicsirkéből,mert az nem esik szét főzés közben.De lehet a boltiból is.
Zsíron hagymát pirítok, pirospaprikát teszek rá,és belerakom a csirkecombokat,farhátat,esetleg a mellét,de azt nem nagyon szeretjük,mert ízetlen és száraz. Ha van beleteszem a zúzát is. Megsózom,borsot és egy kevés majorannát teszek rá, ha van egy-két zöldpaprika és paradicsom is jó bele. Először zsíron jól átpiritom,majd egy kevés vizet öntök alá. A bolti csirke elég sok levet ereszt. Ha kell,akkor főzés közben melegvízzel pótolom a levét. A végén ne leve legyen,hanem szaftja. Nokedlival az igazi.
Második válaszolóval teljes mértékben egyet értek!!!!Én is pont úgy szoktam!!! Imádom a paprika izét, úgyhogy ha van otthon akkor ki nem hagyom soha!!!Én még babérlevelet is szoktam közbe:D
Szerintem a lényeg a fűszerezésen van.
Sok hagymát (ettől lesz finom sűrű szaftja)apróra vágva olajon vagy zsíron lepirítassz, hozzáteszel (ha van otthon) egy zöldpaprikát és egy paradicsomost kockára vágva, rá a pirospaprika, piros arany ráteszed az előzőleg besózott, borsozott csirkedarabokat, minden oldalukat jól átpirítod, majd fedővel lefedve elkezded lassú tűzön főzni.
Ha elfőtte a levét, pici vízzel pótold, de egyszerre tényleg csak kevés víz kell hozzá, minél többször zsírjára pirul, annál finomabb, ételízesítővel ízesítsd!
A fokhagyma, babérlevél extrának mehet, sztm csirkepörköltbe nem illik, de mindenkinek az ízlésére van bízva.
A végén tejföllel behabarhatod (de ez sem kötelező).
Speciel én másképp csinálom, mint az itt leírtak.
Szeretem nagyobbra hagyni a hagymát, és nem dinsztelem agyon, hanem csak úgy pár percig, hogy ne főjön szét, de azért már kezdjen színe lenni - a pici barna sem árt itt-ott, ha odafigyelünk rá. Utána jöhet a pirospaprika, kicsit megkapatom, ettől is másabb lesz az íze, kicsit tán pikánsabb. Jöhet a hús, só, bors, megpirítom egy picit, de csak hogy szép fehér legyen mindenhol a csirke, ugye ezalatt némelyik úgyis megpirul. Ezután pedig az jön, amit ki nem hagynék: paradicsompüré. Egy kicsi konzervet minimum beleteszek. Aztán, mivel nem sok leve van, én töltök hozzá vizet, de nem sokat, csak hogy inkább főhessen, minthogy leégjen. Általában mindent kétszer olyan sokáig párolok, mint mások, hogy minél pöpecebb legyen a szaft, pont eltaláljam az állagát :) Mondjuk én már kicsinek is "szaftos" voltam, ezért teszek bele paradicsompürét is... Általában minden pörköltet így csinálok. Lehet, hogy így szétfő némiképp a csirke, de engem nem szokott zavarni, mert a szaftja csak mégjobb lesz ;-) Ha nem szoktatok pörköltbe, ilyesmibe paradicsompürét rakni, próbáljátok ki, szerintem jó ötlet :) A paprika-paradicsom kombót meg ellenzem, mert utálom, ha valami pörkölt "lecsósan" van megcsinálva. Pedig a lecsót minden formájában, minden körettel szeretem.
27/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!