Hogyan lehetne a zacskós burgonyapüréből burgonyagombócot csinálni, olyat, mint ami a vadashoz való?
Van 3 zacskó pürém.
Köszönöm!
szerintem sehogy.
de ahhoz zsemlegombóc nem jó??
hamar megvan az is
csinálj a porból pürét előírás szerint. borsod, sózd és, ha kihűlt tegyél bele egy tojást, majd annyi lisztet, hogy gyúrható legyen.
ebből kézzel formálhatsz kis gombócokat, amit forró zsiradékban kisütsz. felfújódnak, és finom kis krumplifánkok lesznek.csak frissen jó.
de, ha kroketteket csinálsz, azokat henger alakúra formázod, bepanírozod hagyományosan, az is nagyon finom ropogósra sütve, de még hidegen is finom.
még egy finomság eszembe jutott. a tejfölös sonkás gombóc.
a krumplipürét liszttel tojással és kisütött, csíkozott sonkával vagy
húsos szalonnával összegyúrni, gombócokká formázni és sós forró vízben kifőzni.
sűűrőbe szedni, leöblíteni.
a szalonna zsírjával kikent jénaiba rakni és tejföllel leönteni. be a sütőbe egy kicsit, majd a végén egy kis reszelt sajttal megszórva befejezni a sütést.
salátával, savanyúsággal finom önálló fogás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!