Gulyásleves főzése során, mikor adjam hozzá a húshoz a zöldségeket és a krumplit?
Figyelt kérdés
Ha a hús majdnem megfőtt, egyszerre mehet bele a zöldség és a krumpli is? Vagy a zöldséget korábban tegyem bele? A csipetkét azt tudom,hogy az utolsó néhány percen adjuk hozzá. Ti csipetkét szoktatok egyébként bele tenni?2017. aug. 29. 15:40
1/6 anonim válasza:
Egy kicsit korábban a zöldségeket, majd amikor félpuhák mehet a krumpli is. A csipetke valóban az utolsó.
2/6 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy amikor csak kicsit nyammogós már a hús, akkor teszem bele a répát, és akkor állok neki krumplit pucolni. Mire megpucolom, összevágom, mehet is bele, akkor nekiállok nokit keverni, és mire összeáll, addigra mehet az is bele. Ezután 5 perc rotty és kész. :)
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat!
2017. aug. 29. 21:25
4/6 anonim válasza:
Zöldség menjen először aztán mikor félkemény, mehet a hús.
5/6 anonim válasza:
utána a húst fehérre pirítod, aztán felöntöd, persze a legelső a pörköltalap :)
6/6 anonim válasza:
Ha így tennénk, ahogy te írtad, mire a hús megpuhul a zöldség péppé főne.(gondolj pl egy jó marhalábszárra )
Az vitathatatlan, hogy a jó pörköltalap a lényeg, de a gulyásnál első a hús, utána a zöldség, legvégül a krumpli és a csipetke.
A gulyás mindig is szakaszos főzéssel készül, az alapanyagok puhulási sorrendjében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!