Mit tegyek a rakott krumpliba ahhoz, hogy az ne essen szét a vágás során? Vagy mikor veszem ki a tepsiből a tárcára?
A héjában főtt burgonyát jól ki kell hűteni,szeletelés előtt, úgy könnyebb karikákra vágni.
Ha szépen akarod tálalni a tálcára vagy tálra ill. tányérra, ajánlom hogy a rétegek közé önts egy kis híg bechamel mártást, vagy a tejfölbe keverj egy kicsi lisztet, és azt öntsd közé. Az is megoldás lehet ha nem tűz forrón "dolgozol" az elkészült étellel,hanem pihenteted egy kicsit. Így a híg szaftot a burgonya visszaszívja magába, a keményítő meg fog rajta egy kicsit és nem lesz annyira omlós.
Edd meg.
Gondolom, nem egyben kapod be a kivett adagot. Akkor miért gond, ha szétesik? Egyébként is széttúrnád, ahogy eszed. Az íze a lényeg.
Nem kell egy betontömbnek lennie.
Várni kell míg egy kicsit hűl, majd éles késsel a tepsiben felkockázni kívánt adag méretűre. Lapátkanállal kell alányúlni, és óvatosan átemelni a tányérra.
Jó szolgálatot tesz, ha sütőpapír is van a tepsiben, így biztos nem ragad hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!