Felvágtok? És ha igen, mivel?
Sziasztok!
Vágóeszközt kell terveznem és gondoltam tartok egy mini közvélemény kutatást. Teljesen nyitott és egyszerű a kérdés: Mi az, amit a hús-és zöldség felszeletelésénél hiányzik nektek? Mi az a funkció, ami kellemesebbé, már-már élménnyé tenné a szeletelést? Például ilyen lehet a kés nyelének ergonómiája, kókuszdió megfelelő szeletelőeszközének a hiánya, satöbbi.
Köszönöm előre is a segítséget! :)
Nem igazán hiányzik semmi, de ha jól tapadó, ugyanakkor igen kellemes érzetű a nyél (mint a szilikon), az jó dolog :) Az új serpenyőmet is olyan jó megfogni emiatt.
(Az még jobb lenne, ha az éle ideiglenesen automatikusan eltompulna, ha épp az ujjamat vágom vele, de ez már nem a realitások talaja :D)
Egy kés is elég
Nekem is fontos (lenne ), hogy a kés nyele olyan anyagból legyen, hogy se vizesen, se zsírosan ne csúszkáljon, amikor vágok vele.
Szóval szerintem egy stabil nyél nagyon lényeges egy minőségi vágóeszköznél.( és a többi nyeles háztartási eszközöknél is )
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét! Én eddig egy papírvágó gép elvén működő konyhakésre gondoltam (ilyesmire: [link] Egy ilyesfajta eszköznél milyen igények lennének? Például vágófelület, kés fajtája, satöbbi terén. :)
Köszönöm előre is!
legtöbbször amikor szeletelünk pl: répát,akkor a kést mozgatjuk és nem a répát csúsztassuk.Vagyis ez a fajta szeletelő veszélyes,mert nem mindenki tudja jól koordinálni azt a mozdulatot,hogy csúsztassa a zöldséget a kés éle alá.Na meg nem is beszélve ügye a szeletelni kívánt valaminek a nagysága,formája. Szerintem egy olyan biztonságos fogó kellene a kés elé helyezni amely biztosítja,hogy stabilan támassza a felvágni kívánt dolgot és nem hagyja,hogy elguruljon vagy elcsusszon.Valamint biztosítja a szeletelés egyenlő nagyságát. Csakhogy ez a kenyérszeletelő és a felvágottasszeletelő amivel néhány zöldségfélét és gyümölcsöt lehet szeletelni.
Csak egy jól tapadó deszka és egy jó kés kell. Én nagyon unom,hogy folyton olyían késeket találok amelyeknek az éle közel van a markolathoz.Legyen lejjebb a penge a markolathoz.Szóval ne a markolat emelkedjen,hanem a penge legyen nagyobb alul.Valamint ne legyen nyíl egyenes a kés,hanem szépen hajoljon meg felfelé.A másik fele amelyen nincs él az legyen vastagabb,hogyx a kezemet rá tudjam nyomni,ha túl kemmény az amit vágok.Vn olyan késem aminek ez a másik fele sajtvágó és útálom. Csak ennyi kell mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!