Tejfölt mivel lehet pótolni?
Külföldön élek Antwerpenben (és a legközelebbi magyar bolt Brüsszelben van és nincs kedvem 12eurót költeni vonatjegyre hogy elmenjek egy így is rettenetesen drága magyar boltba)
Szóval annyi lenne a problémám, hogy szeretnék krumplifőzeléktől rakottkrumpliig mindent főzni, de nincs tejföl. Hallottam praktitkákról, hogy mivel lehet pótolni, de nem igazán fogtam fel, mert mindenki mondott mindent. Leírom amit eddig hallottam:
- görög/török joghurt
- görög/török joghurt kefirrel összekeverve
- tej és ecet.......
- tejszín és liszt vagy keményítő
Sokat segítene ha valaki elmondaná, higy szerinte melyik a legjobb lehetőség, vagy megosztaná saját praktikáit
(A cream fresh nem tejföl!!!!!)
Mikor Görögországban éltem joghurttal pótoltam, de azért az ételeknek más ízük volt. Finomnak.finom volt, de nem az igazi.
Finnországban egy úgynevezett kerma viili tejtermékkel, annak az íze sem volt igaziból tejfölös, viszont a kész ételek sokkal jobban közelítettek a megszokott ízhez.
Nem is merem a helyi termékeket, de a savanyított tejtermékek között keresgélj, hogy melyikkel tudod a legjobb ízt elérni.
"cream fresh nem tejföl!"
Valóban nem egészen ugyanaz, de én hosszú évek óta azzal főzök minden - magyar és nem magyar - ételt, amiba tejföl kell.
Teljesen hozzászoktunk, jóformán nem is érezzük a különbséget, annál is inkább, mivel többféle sűrűségű és zsírtartelmú cream-et lehet kapni. (Folyékony, félsűrű, sűrű, 4-7-15-30 stb. százalékosokat.)
De használhatsz folyékony (természetesen cukrozatlan) tejszínt is, bár abban nincs benne az a bizonyos savanykás íz, ami a cream fresh-ben érezhető.
Én ugyan Franciaországban élek, de nem hiszem, hogy Belgiumban olyan nagy lenne a különbség a választékban.
A cream fresh az nem tejföl
Crème fraîche, az viszont igen.
Igazad lehet, utolsó, bár az itteni magyarok - már az a kevés akivel néha beszélgetek, de különösen a látogatók -, esküsznek, hogy a crème fraîche nem olyan jó, mint a magyar tejföl. (A neve is crème aigre.)
Márpedig én azt használom, minden probléma nélkül.
Arra gondoltam, hogy Belgiumban ugyanazt hívják cream fresh-nek, amit Franciaországban crème fraîche-nek.
Ezek szerint tévedtem...
Hogy melyik milyen jó, azt nem tudom. De, hogy az elöállitások között van külömbség és igy a minöségek között is, az biztos.
Azon a tájon ahol én vásárolok, kapható: 15%-os, 25%-os, 30%-os, de még 40%-os is. MIndég abbol veszek amire szükségem van. De helyetesíteni nem szoktam.
A kérdezönek javasolnám, hogy próbálja meg lecsorgatott zsírossabb Natur joghurtal. Nem lessz tejföl de eggyik-másik ételre használható. Öszintén szólva majdnem egy házilag készült cream fresh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!