Tejfölt tudok készíteni házilag? Úgy, mint a joghurtot, vagy kefirt? Ha igen, akkor hogyan?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 4. 22:01
1/6 anonim válasza:
nyers, kezeletlen tejből igen
4/6 anonim válasza:
A tejföl a szinte legegyszerübben elkészithető tejtermék, de csak friss, házi tejből készithető, tehát amit közvetlenül a tehénből fejtek. Ha ezt a tejet néhány órát pihenteted, akkor a tetejére feljön a tejszin! ezt a kb fél centis sűrű anyagot kanállal le kell szedni, majd néhány napig meleg helyen tartani, ekkor a tejszin átalakul tejföllé!
5/6 anonim válasza:
Ja és persze a friss tejnek forralatlannak kell lennie, a tejet fogyasztásra felforralni csak a tejszin leszedése után szabad!
6/6 anonim válasza:
A tejszín és a tejföl nem ugyanaz. Igaz, a tejszínt is lehet tejfölként használni. De ha melegíted,akkor megsavanyodik.
A friss házitejet tedd a hűtőbe. Másnap egy vékony réteg tejszín lesz a tetején. Ezt egy kanállal óvatosan szedd le róla,úgy,hogy a tejet ne vedd hozzá. Tedd hűtőbe. Másnap újra leszedheted a fölét,ez lesz a tejföl. Ha elég zsíros a tej,akkor harmadszor is megszedheted. De mikndig a hűtőben kell tartanod.
Ahhoz,hogy elég tejszíned-tejfölöd legyen,legyalább 5 liter tej kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!