Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek joghurtot...

Hogyan készítsek joghurtot házilag?

Figyelt kérdés
Vetem élőflórás joghurtot, az érdekelne, hogy 1 liter tejhez mennyi joghurt kell? Meg arra is kíváncsi lennék mennyi idő alatt lesz a tejből joghurt és hogy hol tároljam? Hűtőszekrényben vagy szobahőmérséklet is megteszi?
2011. ápr. 21. 15:09
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

felforralod, 40-50 fokra lehűtöd.Jó meleg.Nem forró, de meleg. Belekevered, lehet egy pohárral, vagy féllel.Meleg helyre teszed, én gyékénykosárba szoktam, s úgy ágyba párnák közé.

Teheted fedeles poharakba is. Holnapra jó. Aztán már hűtőbe teszed. Ha erősebben, csípősebben szereted, állhat két napig. Magyarul ez a tarhó. A kaukázusban 4 napig is erjesztik, erősre.

érdemesebb több tejből, ha már bajlódsz vele. Jó sütihez is, ételekhez is.

2011. ápr. 21. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
2011. ápr. 21. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 21. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Barbapapa válasza:

Szerintem, itt téves az infó!

A TARHÓ az nem JOGHURT, és fordítvan sem igaz!

A JOGHURT, sűrű állagú de folyékony. A TARHÓ az pedig olyan kemény állagú, hogy amikor kanalazzuk, megmarad a helye a kikanalazott résznek!

Az igazi TARHÓ az birkatejből készül, minden más tejből készített "tarhónak" nevezett valami, az csak MÁSOLAT!

2014. máj. 11. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!