Hogyan készítsek joghurtot házilag?
felforralod, 40-50 fokra lehűtöd.Jó meleg.Nem forró, de meleg. Belekevered, lehet egy pohárral, vagy féllel.Meleg helyre teszed, én gyékénykosárba szoktam, s úgy ágyba párnák közé.
Teheted fedeles poharakba is. Holnapra jó. Aztán már hűtőbe teszed. Ha erősebben, csípősebben szereted, állhat két napig. Magyarul ez a tarhó. A kaukázusban 4 napig is erjesztik, erősre.
érdemesebb több tejből, ha már bajlódsz vele. Jó sütihez is, ételekhez is.
Szerintem, itt téves az infó!
A TARHÓ az nem JOGHURT, és fordítvan sem igaz!
A JOGHURT, sűrű állagú de folyékony. A TARHÓ az pedig olyan kemény állagú, hogy amikor kanalazzuk, megmarad a helye a kikanalazott résznek!
Az igazi TARHÓ az birkatejből készül, minden más tejből készített "tarhónak" nevezett valami, az csak MÁSOLAT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!