Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házilag joghurtot bolti/zacskó...

Házilag joghurtot bolti/zacskós tejből is lehet csinálni?

Figyelt kérdés
2011. máj. 2. 15:02
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Még nem próbáltam, de biosztanárom szerint ha felforralod a tejet aztán teszel bele egy kanál natúr joghurtot és meleg, de nem túl forró helyen tartod, joghurt lesz belőle:)
2011. máj. 2. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
Én is hallottam már azt, amit az első ír, de még nem próbáltam.
2011. máj. 2. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen. De ne zsírszegény tejből csináld, és úgy ahogy az első írta!
2011. máj. 2. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és élőflórát tartalmazó joghurtot használj hozzá, pl. activiát.
2011. máj. 2. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Utánaolvasgattam, és 1 liter tejhez 2-3 evőkanál joghurtot kell tenni (szerintem 1 kis doboz activia elég hozzá). A tejet forrald fel (zsírosabb bolti tej legyen, ne a 1,5 %-os), majd amikor már langyosra hűlt, add hozzá a natúr joghurtot, és tedd meleg helyre. Akár be is bugyolálhatod, hogy jó meleg legyen neki. Állítólag 1-2 nap alatt joghurt lesz belőle. Kipróbálom majd én is, mert most már kíváncsi vagyok.
2011. máj. 2. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Remélem sikerülni fog :)
2011. máj. 2. 15:46
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
Miután kipróbáltad, megköszönném, ha megírnád, hogy milyen lett a joghurt, kíváncsi vagyok, hogy sikerül. Én is ki fogom próbálni, de hátha te hamarabb elkészíted. Köszi!
2011. máj. 2. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 doboszoli ***** válasza:

Kaukázusi kefírt szoktam gyártani, 2 liter 2,8-as zacskós tej,(nem permeátum, "tejital")1 doboz kefír, összekeverve, szobahőfokon minden fakszni nélkül összekeverve, 20-36 óra múlva a hűtőbe téve.

Isteni, fele áron.(se)

2011. máj. 2. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
Ma kezdem el csinálni, most éppen bent van a sütőben, hogy langyos maradjon és lassan hűljön ki. Remélem sikerülni fog. Majd írok még, hogy mi lett vele :)
2011. máj. 3. 16:20
 10/15 A kérdező kommentje:

Ha érdekel még valakit, megcsináltam. Nagyon finom lett, krémes, testes, nem olyan savanyú mint a bolti, szerintem nagyon jól sikerült. Nem is volt nehéz :)

Ezentúl én fogom készíteni.

Most egy részéből fagyasztott joghurt lesz :D

2011. máj. 3. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!