A dióbél és a kifejtett zöldborsó meddig áll el a mélyhűtőben?
"az élvezeti értéke hamar elvész a diónak, mert átveszi a többi fagyasztott étel szagát, aromáját."
Már ne is haragudj, de ha a fagyasztódban bármi is átveszi a másik szagát, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, de legalább is nem megfelelöen csomagolod be az egyes élelmiszereket.
A dió (meg a borsó is) minimum egy évig eláll a fagyasztóban minden probléma nélkül, feltéve, hoyg a fagyasztót rendszeresen (évente két-három alkalommal leegalább) alaposan kimosod és direkt fagyasztásra alkalmas zacskókba csomagolsz mindent, és ezeket nem használod újra. (Ugyanis a "kimosom a zacskót" nem ér semmit a szagok ellen)
A másodiknak van igaza kb. egy évig legalább eláll. Én tovább még sosem tároltam, mert ugye évente jön az új termés, addigra elfogy a régi.
A diót egyébként nem szoktam mélyhűtőben tárolni, légmentesen zárva, sötét, hűvös helyen (kamra pl.), ugyanúgy eláll kb. egy évig. Ha napos,meleg helyen van vagy nincs légmentesen zárva persze megavasodik.
A dió nem lesz olyan értelemben rossz akárany év múlva sem, hogy megbetegszel töle, vagy mérgezést kapsz - akármeddig ehetö ilyen szempontból.
Az egyetlen, ami miatt nem javasolt túl sokáig tárolni, mert a benne lévö olaj megavasodhat, ami rossz, csípös szagot és ízt okoz. Ez nem ártalmas, csak nem élvezhetö a dió meg a belöl készült ételek.
Az, hogy mikor kezd el avasodni, nem meghatározható elöre, ez csak akkor kerül ki, ha megkóstolod.
Ha a lefagyasztott dió kiolvadva normális, megszokott ízü és illatú, akkor minden további nélkül felhasználhatod, ha meg rossz íze/szaga van, akkor meg dobd ki.
" fagyasztásnál általában igenis az a probléma, hogy az ételek átveszik a másik szagát stb. ""
Dehogy veszik át, csak a fagyaszót tisztán kell tartani és megfelelöen csomagolni az élelmiszereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!