Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A dióbél és a kifejtett...

A dióbél és a kifejtett zöldborsó meddig áll el a mélyhűtőben?

Figyelt kérdés
2017. aug. 20. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Bármeddig, de az élvezeti értéke hamar elvész a diónak, mert átveszi a többi fagyasztott étel szagát, aromáját.
2017. aug. 20. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

"az élvezeti értéke hamar elvész a diónak, mert átveszi a többi fagyasztott étel szagát, aromáját."


Már ne is haragudj, de ha a fagyasztódban bármi is átveszi a másik szagát, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, de legalább is nem megfelelöen csomagolod be az egyes élelmiszereket.


A dió (meg a borsó is) minimum egy évig eláll a fagyasztóban minden probléma nélkül, feltéve, hoyg a fagyasztót rendszeresen (évente két-három alkalommal leegalább) alaposan kimosod és direkt fagyasztásra alkalmas zacskókba csomagolsz mindent, és ezeket nem használod újra. (Ugyanis a "kimosom a zacskót" nem ér semmit a szagok ellen)

2017. aug. 20. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát igen. Ha egy éves lenne, akkor nem is gondolkodnék rajta. A dió szerintem 3 éve benne van.
2017. aug. 20. 13:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A másodiknak van igaza kb. egy évig legalább eláll. Én tovább még sosem tároltam, mert ugye évente jön az új termés, addigra elfogy a régi.


A diót egyébként nem szoktam mélyhűtőben tárolni, légmentesen zárva, sötét, hűvös helyen (kamra pl.), ugyanúgy eláll kb. egy évig. Ha napos,meleg helyen van vagy nincs légmentesen zárva persze megavasodik.

2017. aug. 20. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

A dió nem lesz olyan értelemben rossz akárany év múlva sem, hogy megbetegszel töle, vagy mérgezést kapsz - akármeddig ehetö ilyen szempontból.


Az egyetlen, ami miatt nem javasolt túl sokáig tárolni, mert a benne lévö olaj megavasodhat, ami rossz, csípös szagot és ízt okoz. Ez nem ártalmas, csak nem élvezhetö a dió meg a belöl készült ételek.


Az, hogy mikor kezd el avasodni, nem meghatározható elöre, ez csak akkor kerül ki, ha megkóstolod.


Ha a lefagyasztott dió kiolvadva normális, megszokott ízü és illatú, akkor minden további nélkül felhasználhatod, ha meg rossz íze/szaga van, akkor meg dobd ki.

2017. aug. 20. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 airz ***** válasza:
A fagyasztásnál általában igenis az a probléma, hogy az ételek átveszik a másik szagát stb. . Ezen kívűl jegesednek, mivel -főleg a gyakori nyitogatás miatt- a levegő páratartalma lecsapódik a hideg, fagyos felületre. De van egy jó hírem ! Nagyon olcsón megúszhatjuk mindezt, ha vákuumozott befőttesüvegekben fagyasztunk. Ehhez csak egy vákuumszelep kell és egy egyszerű vákuumpumpa. Remélem ez segít.
2017. szept. 27. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

" fagyasztásnál általában igenis az a probléma, hogy az ételek átveszik a másik szagát stb. ""


Dehogy veszik át, csak a fagyaszót tisztán kell tartani és megfelelöen csomagolni az élelmiszereket!

2017. szept. 27. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!