Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Stevia vagy eritritol? Melyik...

Stevia vagy eritritol? Melyik jobb?

Figyelt kérdés
2017. márc. 9. 16:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
61%

5-ösre reagálva... nem kéne hinni 40 éves tanulmányoknak. a tudomány fejlődik. ami 40 éves, már rég elavult. a gyógyszereknek meg sokmindenhez van köze, génektől kezdve az általános életmódon át mindentől függhet kinek mennyi baja lesz idős korára. ekkora baromságot.

amúgy a steviának tényleg undi íze van. mindenből kiérződik, nekem pl a torkom is kiszárad tőle.

2017. márc. 15. 16:24
 12/18 anonim ***** válasza:
86%
En a kertemben termesztett stivialeveleket hasznalom teaban,kaveban,sutemenyekbem.Parom cukorszintje jelentosen javult.
2017. márc. 16. 07:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
10-esnek: Kérd el e a forrást ennek a rákkeltősdinek. Amikor én elolvastam a hivatkozott szakirodalmat, ott sehol nem szerepelt eritrit, csak szolbit, maltit és pár helyen xilit.
2017. márc. 16. 09:06
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
Ha az egészség a fontos, akkor a stevia. Az eritrit is mesterséges. Esetleg még egészséges alternatíva a kókuszvirág cukor. Persze ha kávéról van szó, akkor egyik sem. Kávé + cukor savasítja a szervezetet.
2017. márc. 16. 11:05
 15/18 A kérdező kommentje:

Adrienn, biztos, hogy eritrotről volt szó?

Nekem az IBS FODMAP diétában tiltott a fruktóz, szorbit, xilit, mannit. Nem tudom, hogy az eritrit is hasonló, azaz rövidláncú szénhidrát???

12-es: A stéviát, hogy kell termeszteni? Majd utánanézek én is a neten.

14.-es: A kókuszvirág cukornak utánanézek.

2017. márc. 16. 21:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A kókuszvirágcukor nagyon finom, karamelles, de az se tesz jót a fogaknak s tömény cukor az is. Nekem a mézhez hasonló a szerepe, finom és nem is értéktelen, de akkor is tömény cukor, nem jó túlzásba vinni.
2017. márc. 16. 22:30
 17/18 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 10-eske!

Sokak számára sokkal érthetőbb lesz, ha nem a műveltkedő "paleolit" szót, hanem helyette a magyar nyelvben szokásos "kőkorszaki" kifejezést használod!

Szóval helyesen a hozzászólásod javított (magyarított) részlete: "Kőkorszaki klubbokban egyre több helyen jelenik meg ... stb."

Mellesleg az eritritollal kapcsolatban az utóbbi években igen kiterjedt keresgélést folytattam és egyetlen hátrányról hallottam. A diabetológusok panaszkodnak rá, hogy nulla a szénhidrát tartalma, vagyis, aki kizárólag ezt használja valaki, komoly problémái lehetnek, mert a cukorbetegeknek is szükséges valamennyi szénhidrát fogyasztás.

2017. ápr. 4. 16:28
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érted, hogy aki kizárólag eritritolt fogyaszt egész nap, annak baja lehet? Hát, ez bizony így van.

Aki azonban ÉTELT is eszik, annak nem lehet baja, hiszen az ételben van szénhidrát is :))))

2017. ápr. 4. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!