Hogyan spórolhatok a zsiradékkal?
Figyelt kérdés
Ugye a legtöbb ételhez zsiradékon hagymát kell pirítani. Na, most ezt a zsiradékot hogy tudom lespórolni, esetleg kiiktatni?2017. febr. 18. 11:58
11/16 anonim 



válasza:





#9
Amiket tényként említesz, azok tényszerűen nem igazak influenzáról, meghízásról, egészségben eltöltött évekről stb, valamint egymásból sem következnek.
Bő lére eresztve, féligazság, csúsztatás, stb.
12/16 anonim válasza:
Ne zsírt használj, hanem jó minőségű olívaolajat. Sokkal egészségesebb. Az állati zsír és a napraforgóolaj teljesen kihagyható a konyhából, én már hosszú ideje nem használom őket. Vagy esetleg próbáld meg a kókuszzsírt, az is nagyon jó.
13/16 anonim 



válasza:





a főzés elején már használd azokat a hozzávalókat, amiben lesz zsír. pl. pár karika kolbász, szalonnakockák, de a hús is jöhet már ekkor. én emellé semmilyen zsírt nem használok (igaz, a főzés végén zsírosabb tejszínt vagy zsírszegény joghurtot igen.)
14/16 anonim 



válasza:





Kizárólag rajtad múlik, hogy mennyi zsiradékot teszel akár hagyma, akár más alapanyag alá.
Sokszor elég csak kikenni pl egy ecsettel a serpenyőt, vagy befújni olajsprével.
15/16 anonim 



válasza:





#9: Az az egyéni, hogy valakinek 40, 100 vagy 300 gramm az ideális napi bevitel. A kötelező minimumra természetesen óriási szüksége van a szervezetnek s van, aki jóval alámegy, az nagyon rossz.
16/16 anonim 



válasza:





Én úgy szoktam, hogy picike vizet töltök alá, ha elfő, pótlom, de pár perc után már kiadja a saját levét a hagyma, főleg, ha sót hintesz rá. Ez a víz egyébként helyettesíthető alaplével vagy fehérborral, használd amelyik illik az ételedbe. Sok vegán "pirít" ezzel a módszerrel, mert a legtöbbjük nem szeret túl sok zsírt bevinni, youtube-on van fent sok videó, hogyan is pirítanak olaj nélkül. Én hasznosnak találtam, mert ugyan nem vagyok vegán és a súlyomra sem kell figyelnem, mégis kerülöm a zsíros ételeket, sajnos nem esnek jól a pocakomnak, pedig nagyon finomak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!