Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell jó rántotthúst...

Hogyan kell jó rántotthúst csinálni?

Figyelt kérdés
Megpróbáltam de kissé száraz és fullasztó volt. Ettem már olyant aminek zaftos érzése volt és salátát uborkát nem azért kellett enni hozzá hogy csökkenjen a fullasztó érzés hanem vagy ettünk hozzá vagy nem kedvünk szerint.
2017. jan. 5. 14:44
1 2
 1/17 anonim válasza:
16%
Ki krofolod egy órát tejbe teszed kiveszed be fűszerezed be panirozod és ki sütöd
2017. jan. 5. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:

köszi. nálam a panír a smirglire emlékeztetett... amit ettem az meg inkább bundaszerű volt.

ezt hogy tudom megcsinálni?

2017. jan. 5. 15:09
 3/17 anonim ***** válasza:
49%
Ha el tudod hagyni a zsemlemorzsát, és szereted anélkül is, akkor csak liszt, tojás, liszt, tojás. (Igen, ilyenkor mi duplán panírozzuk mindkettőben.)
2017. jan. 5. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
48%
Kiklopfolom es megsozom. Liszt, tojast felhigitom kicsit tejjel, zs.morzsa. Utana megy az olajsutobe en abba szeretem sutni mert nekem teflonba mindig megeg
2017. jan. 5. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:
jól értem liszt tojás liszt tojás. tojás az utolsó?
2017. jan. 5. 15:34
 6/17 anonim ***** válasza:
69%
Megfelelő hűs kell hozzá, és akkor nem kell tejbe áztatni. Panír : liszt, tojás. zsemlemorzsa és forró olajban kell sütni. Vagy párizsiasan: liszt, tojás. lészt. Akkor a bunda olyan palacsintaszerű lesz.
2017. jan. 5. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
64%
3-as vagyok, igen, a tojás az utolsó. De ha Neked ez így nem tetszik, akkor akár össze is keverheted, és akkor csak egyszer mártod meg benne.
2017. jan. 5. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:

ki fogom próbálni mindkét variációt s akkor kiderül tetszik e.:))

csak meglepődtem mert ilyent még nem hallottam.


másik hozzászóló: mit értesz "megfelelő hús alatt" úgy értem hogyan tudom megállapítani a boltban hogy melyik a megfelelő?

2017. jan. 5. 15:41
 9/17 anonim ***** válasza:
48%

Először forró zsiradékban hirtelen meg kell kapatni (de világosra a prézlit, hogy szilárdan álljon a hús körül. Az első fordítás után pár percig fedő alatt sütni. Soha nem szúrjuk bele a villát, mert kifolynak a bundába zárt húsnedvek, amitől tulajdonképpen puha lesz a hús és szép paplanos a panír.

Húscsipesszel könnyen fordítható. Utána már nem kell a fedő, csak szép színre kell sütni, de gyorsan, hogy ne száradjon ki.

Ha jól csináljuk, omlós, puha a hús is és a panír sem karcol.

2017. jan. 5. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
90%

Régen minden féle rántott húst zsírban sütöttek. Teljesen jó volt minden húsra igaz akkor még nem pácoltuk a húsokat csak sóztuk és borsoztuk. Nekem abszolút nincs problémám a zsírban sült rántott hússal. Vátoztak az évek alatt a főzési szokások, ami szintén nem baj. Ahány ház annyi szokás, de ez így van jól.

Az első és legfontososabb a hús nem mindegy, hogy melyik húst hogyan és milyen zsiradékban sütjük. A szárnyasokat általában olajban sütik, de nem mindegy az olaj minősége és fajtája sem napraforgó olaj vagy pálma olaj alkalmas a szárnyasok sütésére. A szárnyas húst is érdemes pár órára fokhagymás tejbe áztatni puhítja a húst és ad egy kis plusz ízt a húsnak.

A sertés húsokat, ha rántjuk pl. a karaj, tarja disznózsírban kell sütni. a karaj egy szárazabb hús ezért fokhagymás tejbe szokták áztatni, hogy kicsit puhuljon és egy kevés nedvességet szívjon magába.

A borjúhúst a lehető legvékonyabbra kell klopfolni. Sózni, borsozni kell és egy nagy széles serpenyőben annyi zsírban kell sütni, ami nem, lepi, el a hús egyik oldalát lepje, el a zsír oldalaként 4percig sütjük.

A panírozás módja is segíthet azon, hogy puhább legyen a hús. Ha felvert tojásba egy kis kanál tejfölt, joghurtot vagy tejet keverünk, puhítja sülés közben a húst.

A Hús mindig szobahőmérsékletűnek kell lennie, amikor a zsiradékba kerül (kivétel az előre fagyasztott hústermékek)

A zsiradék, amiben a húst sütjük, közepesen legyen forró, mert KB 170C, ha sokkal melegebb zsiradék a panír kezd el égni és húsnak nem lesz ideje lassan sülni így magas hőmérsékleten sül a zsiradékban hirtelen és gyorsan ezért kiszárad vagy nem sül teljesen át a hús.

2017. jan. 5. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!