Életem legelsője lenne, ezért érdekelne, hogy Házi túrót hogyan kell csinálni?
Az aludttejet fel kell meegíteni, de forrnia nem szabad, csak majdnem, ekkor átkeverni és textilszalvétába, textilpelenkába, tüllzacskóba téve lecsurgatni - ez több óra, ezért lehetöleg hüvösebb helyen ajánlott vagy éjszaka, amikor eleve hüvösebb van.
Ha nem melegíted fel, akkor sokkal több savó marad benne.
A kicsirgott savót lehütve meg lehet inni is, de kelt tésztákba is lehet tenni belöle.
Egyszer én is megcsináltam 2 liter tejből.
Gyakorlatilag, ahogyan írták. Az volt a bajom vele, hogy mire (másnap reggelre) lecsorgott, alig-alig lett belőle egy maréknyi. Másik kb. ugyanannyi a "szakajtóra" ragadt. Próbáltam leszedegetni róla... nem igazán kiadós.
A túró ipari normája is 6 lt tejfolyadék kilogrammonként.
Nem túl gazdaságos az otthoni túrókészítés. A túró bolti árában is visszaköszön a magas alapanyag ráfordítás.
Amúgy jól írták, lassan kell felmelegíteni az aludt tejet, majd valamire sűrű szövésű anyagba téve hosszú ideig csurgatni. A végén érdemes még megtekerni, kissé kinyomkodni az anyagot, hogy ne maradjon savós a túró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!