Rántotthúst milyen fajta húsból lehet csinálni?
1. Sertéshúsnál: (ide értve a malachusit is)
- szűzpecsenye
- karaj
- comb
- esetleg lapocka
2. Baromfinál (csirke, pulyka)
- mellehús
3. Szokták még a májat is rántani: sertés vagy csirke, esetleg pulyka.
4. De a pulykaszív is finom rántva (hosszában egyik oldalát felvágod, így lesz egy féltenyérni szív, nelylon zacsin keresztül klopfolod = nem lesz tele a konyhád mindenféle szétcsapódott véres vízzel)
Tudom, hogy bármelyikből lehet, csak el akartam kerülni a baromfiudvar, és a lakók alkatrészeinek felsorolását.
Az ilyen extrák, mint disznónál a velő, a láb, borjúnál a bríz, mind, mind finomak.
5-ös vagyok.
Épp ezt akartam írni, hogy húsvétkor kipróbáltam a sertés-köröm rántva receptet.
Megmondom őszintén, annyival nem találtam jobbnak, mint amennyi macera volt vele, mire elkészült. Igaz, hogy az én hentesem azt mondta, hogy arra az öreg disznó körmét kell megfőzni, no ez tartott kb. 4 órahosszát. Úgyhogy rántva a köröm soha többé, inkább a kicsit fiatalabbét pörköltnek. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!