Flóra margarinban, csak úgy gondolkodtam, lehet sütni rántotthúst, bundáskenyeret, sültkrumplit, stb. -t, vagy inkább már zsírt vegyek ami nem olcsó?
Kilóra átszámolva a margarin sokkal drágább, mint a zsír, másrészt nem teljesen semleges ízű, tehát akármit sütsz benne, azon érezni fogod a margarin ízét.
Én nem tenném, inkább zsírpárti vagyok!
:D
Ahogy elnézem, mi ketten 79 %-osak, elég sok mindenben egyetértünk, szinte ugyanazokat válaszoljuk, csak más szavakkal. Te is vetted már észre? :))))
akkor a kövi kérdés :)
zsírból mit tanácsoltok (gondolom lányok vagytok), lányok?:)
Ezeket jobb bő olajban sütni.
De főzni jobb zsírral. Vegyél zsírszalonnát vagy libahájat és azt süsd ki zsírnak. Így lesz töpörtyűd is.
Ha veszel.,akkor hentesnél vegyed. A bolti zsírok között alig van olyan,ami nem tartalmaz tartósítószert.
Jobb az étkezési, vagy máshogy nevezve sült zsírt venni. Ha megnézed, ez olyan ikrás állagú (= tudod, mint a méz, amikor ikrás)
Azt ami préselt sertés zsír, az nem olyan jó.
Lehetni lehetne, de nem érdemes. a sütőmargarinok is csak 70 % zsírtartalmúak, de azok is inkább süteménysütésre valók, mint a hagyományos sütés-főzéshez.A Flóra pedig kimondottan szendvicsmargarin.
jelenetősen megváltoztatná a húsok, sültkrumpli ízét, ahogy már írták is.
esetleg zöldségek párolása elfogadható (számomra) egy kis margarinban.
Zsír kontra olaj egy örökös "harc" a táplálkozástumányi szakemberek között. Most éppen az olaj van rosszabb helyzetben, pedig pár éve még mindenki istenítette.
persze itt is van kivétel, az extraszűz oliva, de abban szintén nem lehet rántotthúst és krumplit sütni.
Én maradok a házizsírnál, bár nem magam sütöm, hanem megbízható helyről veszem, csak a halat sütöm napraforgóolajban, mert tapasztalatom szerint, abban ropogósabbra és gyorsabban sül.
Az a hófehér kemény préselt zsír valóban nem a legjobb minőség, ha lehet kerüld el.
piacokon hentesüzletben jó zsírokat lehet kapni, bár most megkérik az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!